Hrvatska jača za Drapera: S ovim dečkima je lako igrati

Foto: Hina
Video: Dario Dalmacija/Index

NAKON utakmice protiv Estonije u kojoj je hrvatska košarkaška reprezentacija ostvarila teško izborenu pobjedu Kruno Simon i Damjan Rudež nisu bili previše zabrinuti.

> Hrvatska pred praznom Arenom do sedme pobjede na pripremama

> Perasović nakon Estonije: Nije samo Šarić odigrao loše

"Ovo je bila specifična utakmica, s ekipom koja igra atipično. Nije bilo lako na kraju. ali zasluženo smo pobijedili. Utakmica je bila takva kakva je, sigurno je da smo se izmorili, nije lako igrati protiv njih. Ovih par dana otkako smo se vratili izbornik nas je pritisnuo i očekivao sam ovakvu utakmicu. Najbitnije je da smo pobijedili", rekao je Simon. 

Priznaje da je očekivao više navijača: "Očekivao sam više ljudi, nadam se da će nas doći podržati za vrijeme Eurobasketa."


Damjan Rudež ističe da je pobjeda dobra za samopouzdanje:
 
"Igrali smo protiv netipične ekipe, nisu previsoki, ali igraju s puno brzih kretnji, znali smo da moramo odigrati čvrstu obranu i nije lako igrati protiv njih. U fazi priprema u kojoj jesmo svaka pobjeda je dobra za psihu."
 
Za razliku od Simona, Rudež nije iznenađen slabom posjetom u Areni:
 
"Nije bio atraktivan protivnik, danas je srijeda, iznenađen sam što je uopće došlo ovoliko ljudi. Ovo je fenomenalna prilika za navijače, siguran sam da ćemo rasprodati utakmice i očekujem protiv BiH više ljudi", završio je Rudež.

Bogdanović: Nismo smjeli dopustiti da igramo na zadnji šut
 
Bojan Bogdanović je u sedmu pobjedu Hrvatske u pripremnim utakmicama ugradio 21 koš, ali je svjestan propusta koje je momčad imala protiv Estonije.

"Promašili smo previše otvorenih šuteva, propuštali u obrambenom skoku u prvom poluvremenu i dopustili im da nas uvedu u svoj ritam. Ne bi smjeli dopustiti da nas išta uspava. Puno smo kvalitetniji od njih i nismo smjeli dopustiti da s njima igramo na zadnji šut", rekao je Bogdanović.
 
Draper: S ovim dečkima je lako igrati
 
Dontaye Draper je nakon dvije godine ponovno zaigrao u hrvatskom dresu.

Amerikanac se tek prije tri dana priključio reprezentaciji i iza sebe ima svega nekoliko košarkaških treninga, što dobro osjeća na svom tijelu.

"Bole me koljena, tetive, ali masaža će pomoći. Tijelo mi se mora polako ponovno navikavati na igru. Kako dani prolaze bit će sve bolje", uvjeren je Draper.

Vjeruje da neće biti problema ni s prilagodbom na momčad, iako je izbornik već dvaput upozorio da još uvijek ne razumije dogovorene akcije. Ipak, Perasović ga je nakon Estonije pohvalio zbog dobre igre.

"Sve dečke znam, s njima je lako igrati. Akcije su još uvijek problem, zapamtio sam dvije, ali ima još dovoljno vremena do početka prvenstva", kaže Draper.

Pročitajte više