Ivan Boras na čudnom vrtuljku Lokomotive, Rijeke i Dinama

Foto: Screenshot/GNK Dinamo

DINAMO je otputovao na drugi dio priprema u španjolsku La Mangu, Zoran Mamić je na put poveo 25 igrača, dok je u Rovinju na prvom dijelu priprema imao 28 igrača. Kako je u međuvremenu došao Matel, računica kaže da su otpala četiri igrača.
 
Addy ni uz ozljedu Šimunovića nije dobio priliku
 
Stoper Jozo Šimunović ostao je u Zagrebu zbog ozljede: "Jozo je ozlijedio tetivu što nije komplicirana ozljeda, ali traži određeni period za oporavak. On će ostati u Zagrebu i raditi te bi se otprilike po povratku ekipe iz Španjolske trebao priključiti treninzima."
 
Međutim, ni ozljeda Šimunovića nije otvorila prostor Addyju za završni dio priprema, nogometaš iz Gane, također je ostao u Zagrebu i vjerojatno će negdje otići do ljeta: "Addy se oporavlja od ozljede i dugo je bio van terena, a imamo dovoljno rješenja na stoperskim pozicijama tako da ćemo njemu pokušati dogovoriti posudbu."
 
Zanimljivo zvuči teza da Modri imaju na tim pozicijama dovoljno rješenja jer u La Mangu su otputovala samo dva prava stopera, Taravel i Sigali, s tim da neko iskustvo u Dinamu na toj poziciji ima Goncalo, a u nekom eksperimentiranju mogli bi na nju uskočiti i Ademi ili Vukojević. Ipak, Addy očito nije zadovoljio ili još nije u mogućnosti da svojom fizičkom pripremljenošću zadovolji Mamićeva očekivanja.
 
Wilson definitivno prekrižen?
 
Nadalje, otpisivanje Wilsona nije iznenađenje, s obzirom da se govorilo o njegovom povratku u Sporting, ali je znakovito nakon što je na početku priprema Mamić poručio da Wilson ima priliku nametnuti se. Priliku, očito je, iskoristio nije, a informacija iz kluba je sljedeća: "Na pripreme u Španjolsku neće ići niti Wilson koji će ostati u Zagrebu i trenirati dok se ne riješi njegov status."
 
Boras na vrtuljku Lokomotive, Rijeke i Dinama
 
Najzanimljivije otpisivanje je ono Ivana Borasa, desnog beka s kojim se u zadnje vrijeme igra neka neobična "igra". Igrač je to koji je se sa 19 godina probio u prvu momčad Lokomotive i odradio nakon toga dvije sezone s gotovo punom minutažom, a u posljednjoj je igrao odličan nogomet uz sezonsku statistiku od šest pogodaka i šest asistencija.
 
Potom je otišao u Rijeku, u poslu koji se vodi kao slobodan transfer, tamo je nešto i igrao u prvih pola godine, a zatim u drugom dijelu sezone nije više dobivao priliku. Keku se nije dokazao ni nametnuo, ali to nije spriječilo Mamiće da ga ovo ljeto otkupe za 100 tisuća eura. Naravno, jer im je trebala zamjena za Pinta kad su godinu prije budućeg reprezentativca Tomečaka poslali na - Kantridu.
 
I sad, nakon pola godine u Dinamovoj prvoj momčadi, i s jedinim nastupom u domaćem prvenstvenom remiju sa Zagrebom, Boras seli u drugu momčad Dinama. "dolaskom Matela, naravno tu je i Pinto, imamo pokrivenu poziciju na desnom boku i Ivan će sigurno više minuta dobiti u drugoj momčadi", rekao je Zoran Mamić o ovoj situaciji.
 
Gorupec u Astru, Matel u Dinamo
 
No, možda Boras zavrti i puni krug pa se opet otisne na posudbu u Lokomotivu. Naime, Ivković ionako cijelu jesen zapomaže o problematičnosti desne strane obrane, a sad mu desni bek Toni Gorupec otišao u Astru Giurgiu.
 
Istina, nije se Gorupec naigrao prošlu polusezonu, ali je prelazak kod Rumunja realizirao baš neposredno prije nego što je Alexandru Matel pušten iz tog kluba prije isteka ugovora da bi potpisao ugovor s Modrima. Nešto ranije u ovom prijelaznom roku u Astru je iz Lokosa otišao i Filip Mrzljak, defenzivni veznjak i branič koji je također znao kod Ivkovića imati izlete na tu spornu desnu stranu obrane.
 

Pročitajte više