Ivanković Mamićevim receptom lovi bodove u Bugarskoj: Sammir lažna devetka kao u Beču

Foto: HINA

DINAMO je najbolju utakmicu u Europi ove sezone odigrao u Beču. "Modre" su protiv Austrije vodili Zoran Mamić i Damir Krznar, a Nenada Bjelicu iznenadili su postavljanjem Sammira u napad. Dinamo je slavio s 3:2, ali zbog poraza u prvom dvoboju nije uspio treći put zaredom izboriti Ligu prvaka.

Sada će Branko Ivanković na isti način pokušati donijeti prve bodove u Europa ligi. Njegova momčad večeras od 21.05 gostuje kod bugarskog prvaka Ludogoreca, a "Profesor" po Mamićevom receptu gurnuti Sammira na "lažnu devetku". Na krilima će biti Soudani i Fernandes.

Imao je Ivanković manjih problema s bolesnim Josipom Šimunićem i Marcelom Brozovićem, ali će obojica biti spremna za susret s Ludogorecom. Šimunić će držati obranu u kojoj će mu društvo praviti Pinto, Šimunović i najvjerojatnije Pivarić na lijevom boku. U veznom redu su sigurni Ademi i Brozović, a pridružit će im se Pamić ili Sare. Vjerojatnije Pamić jer "Modre" večeras zanima samo pobjeda. Gol će čuvati Zelenika zbog ozljede Sandomierskog na treningu.

Sofija je Dinamova prednost

Domaći trener Stojčo Stojev neće puno eksperimentirati. Na travnjak će poslati isti sastav koji u posljednjem kolu na domaćem terenu nije pobijedio Botev. Jedini problem za Stojeva je ozljeda Romana Bezjaka. Ako Slovenac ne bude spreman za večeras, zamijenit će ga Michel Platini. Ne legendarni Francuz Platini, već 30-godišnji Brazilac.

Prošle godine Dinamo je izbacio Ludogorec u Ligi prvaka pogotkom Domagoja Vide u 98. minuti. I jedna i druga momčad s dosta novih igrača u odnosu na taj dvoboj dočekuje susret u Europa ligi. Bugari odbacuju priče o osveti...

"Osveta nije najbolji način da se traži pobjeda. Nije važno što je bilo prije, važno je što radimo sada. Trebamo ravnodušno izaći na travnjak i tražiti pobjedu", poručuje Stojev.

Protiv Dinama Bugari neće imati pomoć domaćeg terena, jer će se utakmica odigrati u Sofiji, a ne u Razgradu odakle je Ludogorec.

"Nadam se da će puno navijača doći, iako Ludogorec nije omiljen u Sofiji. Ipak, mi smo svi Bugari i ovo bi bila pobjeda za bugarski narod", smatra trener Ludogoreca.

Hrvatske klubove u Europa ligi pratite na Indexovoj temi!

Pročitajte više