Ivica Kostelić najavio novu skijašku sezonu: "Ne znam što ću raditi kad završim karijeru"

Foto: Hina

NOVA skijaška sezona počinje 25. listopada. Bijeli cirkus kreće u Söldenu, a naš najbolji skijaš Ivica Kostelić u završnoj je fazi priprema.


"Koljeno i leđa su dobro", rekao je Kostelić u emisiji "U četiri oka" Media servisa.

"Znate da u ovu sezonu krećem s nešto slabijim brojevima nego inače i glavni cilj će biti da se ti brojevi poboljšaju u prvom dijelu sezone", poručio je Kostelić.

Vrhunac sezone je u veljači kad će se SAD-u održati Svjetsko prvenstvo. Tri puta se naš najbolji skijaš penjao na postolja na svjetskim prvenstvima, bilo je to u slalomu kad je bio zlatni, u super kombinaciji srebro i u superveleslalomu bronca.

U Beaver Creeku Kostelić će jurišati na neku od medalja.

"Ovo svjetsko prvenstvo je dobra prilika, jer poznato je da su staze u Americi u vrlo dobrom stanju, u Beaver Creeku je staza dosta zahtjevna, a to je u drugom mjesecu i dosta je to daleko pa je teško bilo što prognozirati. Ako stvari ostanu kao što su sada sigurno je da se u jednoj disciplini mogu boriti za jednu od medalja, a do tada ćemo vidjeti hoćemo li imati i veće prilike", rekao je naš skijaš.

Prije SP, u siječnju nam slijedi Vip Snow Queen Trophy ili Snježna kraljica, koja kod Ivice budi posebne emocije.

"Koliko je netko Zagrepčanin, to se vidi u njegovom odnosu prema Sljemenu. Za mene je ta utrka jedinstvena, to je utrka kod kuće. Stanujem vrlo blizu Sljemena, u Gračanima i to je utrka u mojem dvorištu. Posebna je to utrka i nije lagana s mentalne strane, ali je meni jako drago i važno da sam mogao voziti utrke na Sljemenu", emotivno će Kostelić.

Tridesetpetogodišnji Kostelić blizu je kraju karijere, a što će raditi nakon što ode iz skijanja - evo što je rekao...

"Nemam neku konačnu ideju. Žalim završiti faklultet, postati prvostupnik, a kasnije možda i magistar. Nakon toga ne znam što bih, imam dosta opcija i nisam siguran hoću li se zadržati u skijanju", poručio je Kostelić.

Imamo mlade i talentirane skijaše, ali nasljednici Janice i Ivice se još ne naziru.

"Teško je govoriti o tome", poručio je Ivica i dodao:

"Ljudi imaju iskrivljenu percepciju o uspjesima u skijanju. Ja i Janica smo imali stvarno dobre rezultate u skijanju i svi ovi mladi koji dolaze iza nas možda neće biti vrhunski šampioni ali će za naše uvjete ostvarivati vrhunske rezultate. Neki od njih imaju priliku postati veliki", iskreno će Kostelić.

Za nekoliko dana Ivica će postati tata i to je jedna od uloga u životu koju će "profesor" teško utrenirati. Dolazak najmlađeg Kostelića će Ivica možda dočekati na nekom brdu.

"To možda i nije tako loše. Svi u kući se smiju oko toga, a ja ću preskočiti ova prva noćna dežurstva. U cijeloj obitelji svi su uzbuđeni i za mene je to nova situacija. Ja vam o tome ne mogu puno toga govoriti, to je za mene tek još jedan zastor koji moram otvoriti", veselo će Kostelić, a na pitanje - hoće li to biti mali skijaš ili skijašica, kratko je odgovorio da na svijet dolazi - "skijaš".

Pročitajte više