Ivo Iličević na Euru želi pravu minutažu: Ma, kakav pritisak!

"KONAČNO sam zdrav, iako sam tijekom sezone imao dosta ozljeda. Nadam se da ću igrati na Euru! Mlad sam i željan igre, pritisak ne osjećam"



To su razmišljanja Ive Iličevića, koji je protiv Estonaca u Puli uvjerio izbornika Slavena Bilića da zaslužuje mjesto u kadru za Euro. Veznjak HSV-a, koji je proteklog vikenda sjajno je odradio rolu na desnom krilu, upisao je tek jedan službeni nastup za reprezentaciju u pobjedi nad Maltom, u kvalifikacijama za Euro. Uoči puta za Poljsku, očekuje puno više. Pravu minutažu. Takva bi se prilika možda mogla ukazati Jurici Buljatu, koji je uz Iličevića najveći sretnik ovih dana u Bad Tatzmansdorfu.

"Bilić mi je još prije mjesec dana rekao da sam peti srednji branič, ali zbog neizvjesne situacije s ozljedama, dodao je d  bih lako mogao u Poljsku. Zahvalan sam izborniku što me vratio u momčad, iako žalim što se Lovren nije oporavio", rekao je stoper  Maccabija, nekadašnji Hajdukovac.

"U Izraelu sam, na početku sezone, imao problema s ramenom, ali nakon oporavka bio sam standardan. Izraelska liga jača je od Hrvatske. Makar Maccabi nije imao sreće u Europi, zadovoljan sam. Bez obzira na onih nekoliko autogolova"

"Za mene je ovo zaista veliko iskustvo. Pritiska nema niti ga smije biti. Na Euru nas čekaju lavovske borbe, a prva je utakmica najvažnija. Bilo bi lijepo da odemo do kraja", dodao je Buljat.

Reprezentacija je na jutrošnjem treningu vježbala taktiku, većinom kontranapade. Unatoč sparnom vremenu, bila je to žestoka vježba, bez poštede.

Pročitajte više