Jelavić i dalje u krizi: City slomio West Ham, Tottenham sve dalje od Lige prvaka

Foto: Guliver Image / Getty Images

MANCHESTER CITY slavio je u prvoj subotnjoj utakmici 34. kola engleske Premierlige protiv West Hama sa 2:1.

Samir Nasri nosio je domaće do pobjede s dvije asistencije. Domaći su bili izraziti favoriti, no "Hammersi" su pružili jak otpor, no pogodak su zabili prekasno. Aguero je doveo City u vodstvo u 28. minuti na asistenciju Nasrija, a Francuz je u 83. namjestio i Yayi Toureu za 2:0. Tek u sudačkoj nadoknadi, u 93. minuti Andy Carroll je zabio za 2:1.

City je pobjedom gotovo osigurao drugo mjesto na ljestvici iza gradskog rivala i novog prvaka Uniteda. West Ham je čvrsto u sredini.

Everton bolji od Fulhama, Wigan si ukrao pobjedu protiv Tottenhama

Everton je na domaćem terenu slavio protiv Fulhama s 1:0, a na suprotnim stranama našli su se hrvatski reprezentativci Nikica Jelavić i Mladen Petrić. Petrić je ušao u 30. minuti nakon što se Fulhamu ozlijedio Dimitar Berbatov, a Jelavić je igrao do 67. minute kada ga je zamijenio Barkley. Inače, jedini pogodak pao je u 16. minuti kada je Coleman asistirao Pienaaru za 1:0.

Tottenham je remijem protiv "davljenika" Wigana pao na 5. mjesto na ljestvici te se tako udaljio od nastupa u Ligi prvaka. Spursi su na gostovanju kod Wigana gubili 2:1 sve do 89. minute kada je Boyce autogolom spasio goste. Ako želi igrati u Ligi prvaka, ili barem u kvalifikacijama, momčad Villasa-Boasa nema pravo na kiks, jer im Arsenal bježi jedan bod, dok Chelsea ima isti broj bodova kao i Spursi, ali i utakmicu manje.

Što se tiče ostalih utakmica, Stoke je slavio protiv Norwicha s 1:0, a Southampton je izgubio protiv West Bromwicha sa 3:0.

Pročitajte više