Josipović opet kudi HNS s drugog kontinenta: "Imali ste priliku okrenuti novu stranicu"

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Ivo Josipović reagirao je na incident prilikom dodjele "Rabuzinova sunca" nogometašima Rijeke na kojoj je po nalogu šefa HNS-a Davora Šukera ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću zabranjena predaja trofeja pobjednicima Hrvatskog nogometnog kupa.

Jovanović je, podsjetimo, u Rijeci bio u funkciji Josipovićevog izaslanika, ali Šuker mu je zabranio sudjelovanje u protokolu. Ivo Josipović, koji je prije četiri godine iz SAD-a prvi put kritizirao stanje u hrvatskom nogometu govoreći o "maloj mafiji", ovaj put je bio blaži pa je samo izrazi žaljenje zbog Šukerovog vrijeđanja predstavnika institucija RH.

Priopćenje Predsjednika Josipovića prenosimo u cjelosti:

"Zbog radnog posjeta SAD-u, predsjednik Ivo Josipović nije mogao prihvatiti poziv i nazočiti finalnoj utakmici Kupa u Rijeci čiji je pokrovitelj. Sukladno uobičajenoj praksi u slučajevima kada je pozvan, a ne može prisustvovati pojedinom događaju, predsjednik Josipović je za svog izaslanika odredio najvišeg dužnosnika koji nazoči događaju. U ovom slučaju, bio je to resorni ministar Željko Jovanović. Određivanje ministra Jovanovića za izaslanika, bila je i prilika da se otvori nova stranica u odnosima Hrvatskog nogometnog saveza s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

Predsjednik Josipović žali što odgovorni u HNS-u to nisu prepoznali, a posebno izražava nezadovoljstvo razlozima odbijanja izaslanika navedenima u medijima, a koji su uvredljivi i diskriminirajući prema demokratski izabranim predstavnicima institucija Republike Hrvatske i prema pripadnicima romske zajednice u Hrvatskoj. Predsjednik Josipović poziva HNS da u svom djelovanju vodi računa o temeljnim ustavnim vrijednostima Republike Hrvatske", navodi se u priopćenju Ureda predsjednika.

 

> Ispad u Rijeci: Šuker je iz kafića ponizio predsjednika države i zabranio Jovanoviću da dijeli medalje!

> Šuker: Da, izbacio sam Jovanovića jer misli loše o hrvatskom nogometu!

> Jovanović za Index objasnio zašto se nije rukovao sa Šimunićem

> Fašizam u zemlji čudesa

Pročitajte više