Jurčić predstavio atomski Dinamo i najavio Superkup: Želimo pobijediti Hajduk, ali ta utakmica nije toliko bitna

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

MODRI se u pomalo tužnom tonu vraćaju s desetodnevnih priprema u Sloveniji. Ukrajinci su jučer u "prijateljskoj" utakmici teško ozlijedili Sammira, kojem su, nagađa se, stradali ligamenti koljena. Nakon tog događaja Krunoslav Jurčić povukao je svoje igrače s terena te je samim time okončao pripreme.

Dinamo je na turneji po Sloveniji odigrao četiri pripremne utakmice. Modri su slavili protiv Olimpije (2:1), Sepahana (2:0), kijevskog Arsenala (1:0), dok je ranije spomenuta utakmica protiv Volyna prekinuta zbog nesportskog ponašanja Ukrajinaca.

Jurčić zadovoljan s pripremama

Jurčić je za Dinamovu službenu stranicu rezimirao pripreme te najavio nove izazove koji su pred njegovom ekipom.

"Zadovoljan sam s oba dijela priprema. S bazom na Rogli i ovim dijelom u Moravskim Toplicama gdje smo više išli na taktičko uigravanje i stvaranje homogene grupe na terenu i van njega. Problem nam predstavlja neujednačeni nivo spremnosti jer nam se igrači priključuju u različitim fazama priprema. Naravno, Zvonka Pamića nam je strašno pogodio tragičan događaj i trebat će nam određeni period da ga vratimo što nam je itekako bitno jer je Zvonko važan igrač", rekao je Jurčić, koji je tijekom priprema dobio nekoliko novih igrača.


"To su svakako igrači koji oplemenjuju Dinamo i zato smo ih i doveli. Naravno, treba određeno vrijeme kako bi postali dio ekipe. Recimo, Soudani je dobar primjer koji je igrao u Portugalu u momčadi koja se uglavnom branila i igrala na kontre tako da on čim osvojimo posjed odmah juri naprijed dok mi ipak igramo drugačiji nogomet, dominiramo posjedom i tako tražimo svoje prilike. To su neke adaptacije koje igrači moraju steći, ali njihove kvalitete govore da će se brzo adaptirati na naš stil igre", nadodao je.

Stoga, postavlja se pitanje, kako će Dinamo izgledati sljedeće sezone?

"Razmišljam u nekim težim europskim utakmicama koristiti 4-2-3-1 sustav koji je ipak nešto defenzivniji. Nema tu velike promjene u odnosu na 4-1-4-1 koji stalno igramo tako da ne bi igrači trebali imati problema s prilagodbom; razlika je zapravo tek u odabiru igrača po njihovom profilu", mišljenja je Jurčić.

Čop ispred Kramarića i Soudanija?

"Moram priznati da mi je drugi dio priprema zadao "slatke brige". Imamo okosnicu ekipe, ali isto tako i 3-4 pozicije gdje imamo zaista odlična rješenja. Prije svega tu mislim na veznu liniju gdje imam četiri-pet sjajnih igrača koji odlično rade. Ademi, Brozović i Leko pokrivaju poziciju zadnjeg veznog, ispred njih je Sammir i par igrača koji igraju jako dobro - Husejinović, Antolić, Pamić je sve bolji i diže se", tvrdi Jurčić, kojem će napad iduće sezone predvoditi Duje Čop.

"Imam jako visoko mišljenje o Čopu i sada kada imamo profil bočnih igrača koji napadaju dubinu onda mi je on jako zanimljiv jer ima osjećaj za igru, zna biti "mantinela" i oslobađati prostor. Iako, sada se s ovim igračima i Kramarić jako dobro uklapa jer je također špica koja voli igrati tako da i tu imam rješenja".

"Utakmica protiv Hajduka ne predstavlja nam neku bitnu stavku"

Jurčić prvu ozbiljniju provjeru uoči nove sezone ima u subotu kada na Maksimir stiže Hajduk.

"Svaka utakmica s Hajdukom nosi poseban naboj, ali ovoga puta će nam poslužiti samo kao priprema za ono što nas čeka. Naravno, Dinamo uvijek ima imperativ pobjede, ali sigurno da ova utakmica ne predstavlja neku bitnu stavku u onome što želimo od ove sezone", poručio je Dinamov strateg.

Podsjećamo, utakmica Superkupa na rasporedu je u subotu s početkom u 20:30 sati.

Pročitajte više