Južnokorejski navijači bijesni zbog poraza: "Hrvatskoj nismo uspjeli nabiti tempo"

Foto: AFP

PORAZ od Hrvatske jako je zabolio Južnu Koreju. S 4:0 igrači Igora Štimca pobijedili su u londonskom prijateljskom susretu na Cottage Parku u posljednjoj provjeri prije kvalifikacijskog ogleda sa Srbijom na Maksimiru.

>"Navijači se s pravom sada mogu nadati spektaklu protiv Srbije"

> Dizanje samopouzdanja potonulih i pobjedničko slavlje stotki u reprezentativnoj "Antalyji"

> Štimac zadovoljan: "Bez glavobolje nastavljamo pripremu za Srbiju"

> Upečatljiva poruka Srbiji: Hrvatska u Londonu s četiri gola pregazila Koreju

Na stadionu Fulhama bilo je nekoliko tisuća ljudi, a praznim tribinama odjekivali su glasovi južnokorejske djece i mladeži. Očekivali su više od puta u London. AP piše kako je tisuće ljutitih navijača nakon utakmice zasulo južnokorejske portale i nogometni savez protestima i bijesnim komentarima. 

"Imamo igrače u Premierligi, Primeri, Bundesligi, ali igrali smo na razini momčadi iz sredine Korejske lige. Ako ćemo ovako igrati, plasman na SP bit će blagoslov", napisao je jedan navijač.
 


Južnokorejcima ovo je bio treći uzastopni poraz nakon Australije i Irana, a najteži još od 2001. godine. Zabrinutost je još veća jer u kvalifikacijama za SP 2014. kaskaju za Uzbekistanom na drugom mjestu skupine koje dijele s Libanonom i Iranom.

"Čekaju nas još tri utakmice na domaćem terenu. Uvjereni smo da ćemo otići u Brazil 2014. Nakon utakmice s Hrvatskom okrećemo se susretu s Katarom", rekao je šef razvoja južnokorejskog saveza Park Yong-Soo. Katar su u Dohi pobijedili 4:1.

Korejski izbornik Choi Kang-Hee prokomentirao je poraz od Hrvatske: "Poraz je čist. Neću pretjerivati nakon samo jedne ovakve utakmice. Izvući ćemo nešto iz ovog iskustva i pokušati razviti zajedništvo u momkčadi. Naši sljedeći protivnici igrat će defanzivnije od Hrvatske i morat ćemo poraditi na napadačkom dijelu".

Napadač HSV-a Son Heung-min i njegov suigrač, inače igrač Sunderlanda, Ji Dong-won nisu se uspjeli probiti kroz hrvatsku obrani niti ozbiljnije zaprijetiti Pletikosi.

"Trener nam je govorio da napadamo brzo, da nabijamo tempo, na početku smo uspjeli, ali postepeno smo popuštali. Razočarani smo rezultatom", rekao je Son, strijelac sedam golova u Bundesligi ove sezone.
 

Pročitajte više