Karlović prvi nositelj Indoorsa: "Imam već sto godina i za mene je svaka pobjeda bonus"

Foto: Hina

IVO KARLOVIĆ uskoro će proslaviti 36. rođendan, a prvi je nositelj 10. izdanja zagrebačkog Indoorsa. U prvom kolu je slobodan, a u drugom bi mogao zaigrati protiv Marcosa Baghdatisa.
 
"A da, igrao sam protiv Baghdatisa. Sjećam se da su ga nešto leđa uhvatila. Lagano me dobivao, ali su ga kod jednog servisa zaboljela leđa. Možda ću ga ovoga puta dobiti regularno, naravno ako on pobijedi Androića", rekao je Karlović, koji bi na teren trebao u srijedu navečer.
 
"Osjećam sam potpuno opušteno. Imam već sto godina i svaka mi je pobjeda bonus, kao da sam osvojio Grand Slam. Uživam. Veseli me ako igram dobro, a ako ne, onda me veseli što još uopće igram."
 
"Nema ništa od povratka u Davis Cup reprezentaciju"
 
Drugi hrvatski reket zadovoljan je podlogom u Zagrebu.
 
"Podloga je dobra, prima dobro rotacije i nije jako brza, što je dobro jer ću imati više vremena na udarcima s osnovne crte, a servis je ionako dobar. Ne mogu mi ga baš lagano vratiti ni na jednoj podlozi. Mislim da imam dobre šanse i osjećam se dosta dobro."
 
Ivo Karlović otkrio je i da se neće vratiti u Davis Cup reprezentaciju za susret sa Srbijom.
 
"Nisam planirao igrati taj meč, jer tada igram turnire u Americi. Oprostio sam se od reprezentacije, ali uvijek iznova moram ponoviti da sam se oprostio. Volio bih igrati još jednom na olimpijskom turniru, jer sam dva propustio zbog bolesti i ozljede, ali Davis Cup je jako naporan, psihički pogotovo. Ne želim riskirati neku ozljedu."
 

Pročitajte više