Kek spušta zvijezde Kantride uoči derbija u Splitu: Od silnih intervjua zbog reprezentacije dobili su upalu

Foto: Guliver Images/Getty Images

RIJEKA u nedjelju gostuje kod Splita gdje će tražiti tri nova boda i ostanak u neizvjesnoj utrci na samom vrhu tablice s Hajdukom i Dinamom. Trener Riječana Matjaž Kek najavio je derbi koji je na rasporedu u 19 sati.

"To je sigurno jedno od najtežih gostovanja, ali mi moramo najprije gledati na sebe. Tu se treba, ako treba, i 'potući, treba se postaviti, a normalno da razmišljamo o bodovima da bi držali Split na pristojnoj razdaljini. Sigurno da će to tako ići samo hrabri, odgovorni i disciplinirani", rekao je Kek koji je pohvalio suparnika s Parka mladeži. 

"Split je u jednoj dobroj, pozitivnoj seriji. To je taktičko vrlo jaka ekipa, ali mi imamo svoju računicu."

Do ispunjenja te računice Kek će pokušati doći bez ozlijeđenih Zlomislića, Leškovića, Cesarca i Okechukwua te Bertoša i Krstanovića koji imaju žute kartone. Na probleme se žali i novi reprezentativac Mate Maleš.

"Valjda je bilo previše intervjua sada zbog reprezentacije pa je odmah došla neka upala, spustio je Kek svoje novopečene reprezentativce Maleša i Benka koji su posljednjih dana na naslovnicama. 

Kako se za derbi priprema Stanko Mršić? Nakon lošeg ulaska u sezonu, Split je ponovo čvrst. 

Splićani se nadaju da se pobjedom mogu vratiti u borbu za četiri vodeće pozicije na ljestvici. Pobjeda bi ih dovela na bod iza Lokomotive (4. mjesto) no Mršić zna da će to biti težak zadatak. Od svojih igrača traži prije svega koncentraciju u obrani i ratnički angažman kao protiv Dinama. U osam kola primili su crveni samo tri pogotka, Mršić im je usadio defenzivnu odgovornost i to je donijelo bolje rezultate. 

"Kada smo čvrsti i kompaktni, kada dobijemo 50 posto sitnih duela, onda imamo veće šanse za pobjedu"

Dosta je monopola oko reprezentacije 

Mršić standardno ima problema s ozljedama, ali Križanac i Belle trebali bi odigrati utakmicu. U Splitu priželjkuju dobru atmosferu, tvrde da su prava klapa. 

"Ona utakmica s Dinamom ostat će mi u sjećanju zbog navijača. Ekipa je dala sve od sebe, a pozivam ih da nas i protiv Rijeke podrže jednako kao i u tom susretu"

Rijeka po mišljenju Mršića ima sjajnu momčad, možda i najbolju u ligi. 

"Imaju i tri, četiri reprezentativca... Možda i mi imamo kojega igrača za reprezentaciju, ali o tom potom...", načeo je temu i dodao:

"Dosta je s tim monopolom. Zašto i drugi klubovi ne bi imali reprezentativce? Uvijek neke igre oko te reprezentacije" 

 

Pročitajte više