Kladite se pametno uz Index i Betprepare.com: Rumunji žele napuniti Andorinu mrežu

Foto: Guliver Image/Getty Images

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje ili na internacionalnoj verziji www.betprepare.com

Nogomet: Andora - Rumunjska

Noćna mora Andore na putu prema Brazilu nastavljena je i u Nizozemskoj. Reprezentacija izbornika Koldo Alvareza upisala je i osmi poraz za redom. Više od samog poraza jer se drugo nije niti očekivalo, boli podatak koji kaže kako niti u osmom nastupu nisu uspjeli postići pogodak. Trenutna gol razlika iznosi 0:24, što je stvarno poražavajući podatak.

Za predstojeće dvije utakmice, ovu s Rumunjskom i posljednju kvalifikacijsku utakmicu s Mađarskom, izbornik Alvarez na okupu ima 27 igrača, među kojima su se našla neka nova imena. Točnije, riječ je o pet igrača koji bi u narednih 180 minuta kvalifikacija trebali upisati svoj debi.

Jedan od glavnih ciljeva domaćina jeste postizanje pogotka, no s druge strane će imati reprezentaciju kojoj su bodovi itekako potrebni te je pred njima još jedan vrlo težak zadatak.
Rumunji su bili vrlo blizu da jednom nogom kroče u Brazil, no sami su si zagorčali život. Situacija u grupi je bila takva da im je prethodna utakmica s Turskom otvarala vrata odlaska u Brazil, no sve dobro što su postigli u sedam odigranih utakmica je palo u vodu u ključnom trenutku. Poraz od Turaka ih je gurnuo na četvrto mjesto, mjesto s kojeg više sami ne odlučuju o svojoj sudbini.
Imaju najlakši ždrijeb do kraja jer nakon Andore na domaćem travnjaku igraju protiv Estonije, ali što im to vrijedi kada moraju čekati poraze Turaka i Mađara od Nizozemske. Istina, šanse su im dobre, no treba imati na umu kako je Nizozemska uvjerljivo prva i kako je već sada osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu.

Uz pobjedu cilj gostiju je ostvariti i uvjerljivu gol razliku jer postoji mogućnost da im ona odlučuje o sudbini.

"Nakon poraza od Turaka smo pali na četvrto mjesto gdje nismo htjeli biti. Bilo bi odlično za nas da smo uspjeli uzeti barem bod u toj utakmici, ali sudbina je tako htjela. Ništa još nije izgubljeno, imamo dobre šanse prema našim izračunima za drugo mjesto, iako nije sve u našim rukama. Trebamo pobjedu sa što više golova razlike, ali na prvom mjestu je ipak pobjeda", kazao je izbornik Piturca.

Piturca je pozvao 23 igrača među kojima nije branič Rat koji odrađuje suspenziju, dok je zbog ozlijede otpao veznjak Pintilii. Nakon odrađene suspenzije na mjesto zadnjeg veznog se vrača kapetan Steaue Bourceanu. Piturca je ostao vjeran svom 4-2-3-1 sustavu.


Prognoza:

Andora - Rumunjska

Zbroj golova 3.5 Tip: više

O domaćinu ne treba trošiti riječ jer je sve jasno kao dobar dan tko su i što su. Amaterska ekipa ne bi trebala biti predstavljati nikakvu prepreku, kao što to nisu do sada nikome, Rumunjima na putu do pobjede. Gol razlika 0:24 i osam poraza učinak su domaćina, a nakon ove utakmice će to izgledati još bolnije za njih. Razlog tome je ozbiljnost i potreba s kojom Rumunji dolaze odraditi ovu utakmicu. Rumunji imaju isto bodova kao i Turci te bod manje od Mađara, no imaju najbolji raspored do kraja kvalifikacija, dok konkurencija mora odraditi susrete s Nizozemcima. Iz tog razloga šest bodova ne bi trebali doći u pitanje, ali ako se sve i posloži gol razlika bi mogla odigrati važnu ulogu. Trenutno su u nepovoljnoj situaciju u odnosu na oba konkurenta, te im je zbog toga u ovoj utakmici protiv autsajdera važno natrpati mrežu sa što je više moguće golova. Sve osim visoke pobjede bi bilo nepovoljno za njih te zbog toga treba očekivati ozbiljan pristup u napadačkom dijelu igre.

Pročitajte više