Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Inter i Bologna najavljuju otvorenu utakmicu

Foto: AFP

SVE najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Inter je nakon boda u gradskom derbiju velikim preokretom na Siciliji uzeo sva tri boda vrlo dobroj Cataniji, no Stramaccionijeva je momčad u četvrtak doživjela novo grubo prizemljenje. U Europskoj se ligi Tottenham poigrao s Interom i deklasirao ga na White Hart Laneu u četvrtak, a taj je težak poraz ponovno povukao brojna pitanja glede kvalitete igrača Intera, ali i sposobnosti trenera Stramaccionija. U petak je Milan pobjedom nad Genoom stekao četiri boda prednosti na trećem mjestu, stoga Inter u utrci za Ligom prvaka nema pravo na posrtaj protiv Bologne.
Stramaccioni zna šta je najbolji lijek za oporavak od londonskog poraza: „Ovdje se ne radi o slučaju ponovnog starta, već trebamo nastaviti dalje jer nas čeka iznimno važna utakmica i pobjeda bi bila najbolji lijek za nas i poticaj da nastavimo gurati dalje. Sigurno trebamo osigurati da zadržimo naš fokus i odgovorimo na sve kritike igrom na terenu.“

Velik je hendikep za Inter u ovom susretu neigranje sjajnog golmana Handanovića zbog suspenzije. Iako Inter prima mnogo golova u posljednje vrijeme, za to su krivi iznimno neoprezni braniči dok je Handanović od starta sezone na najvišem nivou forme. S obzirom da je već duže ozlijeđen rezervni golman Castellazzi, danas će na golu Intera po prvi put biti Carrizo koji je ove zime stigao iz Lazija. Osim vratara, ovaj će susret zbog ozljeda propustiti braniči Samuel i Silvestre, bek Nagatomo, veznjaci Mudingayi, Obi i Alvarez, te napadač Milito. S obzirom na probleme Alvareza s ozljedom, očekuje se da će se u početni sastav nakon poštede protiv Tottenhama vratiti Guarin.

Bologna igra sjajan nogomet ove sezone, no rezultati im nisu toliko dobri kao i igre. Nakon posljednje dvije prvenstvene pobjede nad Fiorentinom i Cagliarijem, Piolijeva je momčad stekla ugodnih 11 bodova prednosti nad klubovima u zoni ispadanja i sada mirno na San Siru mogu spremati osvetu za nesretni poraz u Kupu. Naime, Bologna je nakon izbacivanja lanjskog kup pobjednika Napolija gostovala kod Intera i ispala u četvrtfinalu golom Ranocchije u posljednjim trenucima produžetaka. Bologna na gostovanjima ove sezone ne djeluje dobro i ima 9 poraza na posljednjih 11 prvenstvenih susreta van svog Dall'Ara stadiona.

Pioli očekuje iznimno motivirani Inter:  „Iza nas je dobar tjedan rada, ali i dva apsolutno odlična rezultata. Sada nam pozicija na tablici više djeluje u liniji s vrijednosti moje momčadi. Kao što nismo očajavali u trenucima kritike, tako ni sada nećemo pretjerivati u slavlju nakon dvije pobjede. Nismo još napravili ništa jer se računi zbrajaju na kraju. Susrećemo se s Interom koji je još u utrci na tri fronta i koji cilja na treće mjesto u prvenstvu. Čeka nas snažna i odlučna momčad koja želi pokazati da je živa nakon ružnog poraza. Spremni smo i dobro pripremljeni i mi i odigrati ćemo naše karte kako bi nastavili živjeti ovaj pozitivan trenutak.“
Gostima će na San Siru najviše nedostajati vrlo dobri ofenzivac Kone (kartoni). Osim njega, među kandidatima za nastup zbog ozljeda nema braniča Natalija i Cherubina. Za razliku od Natalija koji se mjesecima bori s ozljedom, Cherubinov je izostanak novi problem za Piolija i očekuje se da će ga na stoperskoj poziciji zamijeniti Antonsson.

Prognoza:   

Inter - Bologna, tip: više od 2,5 gola

Inter prima previše golova u posljednje vrijeme i obrana im djeluje katastrofalno, a jedina svjetla točka defanzivne inije Stramaccionijeve momčadi u posljednje je vrijeme fenomenalni golman Handanović. On je bio uvjerljivo najbolji igrač Intera u posljednjim teškim porazima od Fiorentine i Tottenhama, te u remiju u derbiju s Milanom. Danas Handanović ne može igrati zbog suspenzije, a u goste Interu stiže sjajni napad Bologne predvođen talijanskim reprezentativcima Gilardinom i Diamantijem, te mladim reprezentativcem Gabbiadinijem. S obzirom da Inter mora juriti pobjedu zaigrati će sa svim napadačkim adutima (Cassano, Palacio, Guariin, Schelotto), dok gostima od ofenzivne garniture nedostaje tek suspendirani Kone. U Kupu su na San Siru ove sezone Inter i Bologna u devedeset minuta postigli po dva gola, a tada je Handanović bio na golu, stoga vjerujem da će i danas biti postignuta bar tri gola.

Pročitajte više