Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Gostima je prvenstvo puno važnije

Foto: AFP

SVE najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Nogomet, češki kup, Slovan Liberec - Teplice
 

Dvoboj dviju momčadi koje se nalaze u dijametralno suprotnim raspoloženjima. Daleko od
toga da Slovan iz Libereca igra savršeno ovoga proljeća, na svom kontu imaju tri pobjede,
remi i poraz, ali su zato savršeni kod kuće. U tri utakmice upisali su devet bodova uz 5:1 gol-
razliku. Posljednja u nizu pala je u nastavku prvenstva vrlo dobra Sigma iz Olomouca.

"Za nas je to bila izuzetno teška utakmica. Protivnik je imao četiri pobjede u nizu i imali smo respekt prema njima. Sretni smo što smo savladali ovaj dvoboj, iskoristivši jednu od svojih prilika. I protivnik je imao nekoliko šansi, ali ih srećom nije iskoristio. Mi smo bili sretniji ovaj put", ističe trener Jaroslav Šilhavy.

Savršen domaći učinak u proljetnom nastavku sezone sjajan je uvod u prvu utakmicu četvrtfinala kupa koju aktualni prvak igra - kod kuće. U goste stižu ove sezone neuvjerljive Teplice, a kako je plasman u europska natjecanja kroz prvenstvo ipak još samo u sferi teorije (za trećom Sigmom zaostaju 10 bodova), nogometaši i vodstvo Slovana priliku za novi izlazak u Europu vide kroz kup.

Ističu to i na službenoj stranici kluba navodeći kako će Šilhavy vjerojatno ići s najjačim mogućim sastavom. Dodatni motiv Liberečanima bit će i lanjsko ispadanje u četvrtfinalu kupa upravo od Teplica.

"Dobro se sjećamo toga i napravit ćemo sve da se tako nešto ne ponovi. Oprezni smo, iako je protivnik na tablici niže nego što se moglo očekivati - dodaje strateg Slovana koji ne bi trebao imati novih izostanaka u odnosu na zadnji prvenstveni dvoboj kad je bio bez dulje ozlijeđenih stopera Pimpare i Totha.

Spomenuli smo na početku najave kako Teplice u susret kupa ulaze u potpuno drugačijem raspoloženju od Slovana. Ta momčad u proljeće još nije okusila slast prvenstvene pobjede, a tri remija i isto toliko osvojenih bodova od mogućih 15 nikoga ne može zadovoljiti u redovima Teplica. To više što je zaista riječ o momčadi koja igrački ima kvalitetu za daleko bolje rezultate i poziciju koju trenutačno drži, a to je pretposljednje mjesto, ono koje također vodi u niži rang.

Iako, kako se rasplitao prvenstveni susret za vikend protiv praške Slavije, u Teplicama na kraju moraju biti sretni što su došli barem do boda, jer su pogodak za izjednačenje postigli u 89. minuti.

"U utakmicu smo ušli sjajno i Slaviji nismo ništa dopustili, dok smo mi s druge strane imali tri velike šanse. No, nismo poveli, a neefikasnost je naša najveća slabost ovo proljeće", iskren je nakon susreta bio trener Zdenek Ščasny.

Iako naravno ne bi imali ništa protiv osvajanja kupa, u Teplicama su svjesni kako je to praktički nemoguća misija, a prioritet im je u ovom trenutku zadržavanje prvoligaškoga statusa. Stoga i ne čudi što je trener Teplica nakon utakmice sa Slavijom dao naznačiti kako će doći do određenih promjena u sastavu i kako će priliku dobiti ostali igrači iz njegovoga kadra.

"U kupu bih želio iskušati veznjaka Janiča - kratko je istaknuo Ščasny.

Riječ je o veznjaku koji je nedavno pojačao momčad, ali još nije nastupio ove sezone za Teplice. Što se ostalih promjena tiče, Ščasny nije konkretizirao koje će igrače odmarati, a kome dati priliku.

"Za nas je kup važno natjecanje, ali na prvom nam je mjestu ostanak u ligi jer nije se jednom dogodilo da netko osvoji kup, a ispadne iz lige - naglasio je Ščasny. 

Na raspolaganju bi ponovo trebao biti i desni bočni Kaufman, koji je odradio kaznu kartona, ali ponavljamo, upitno je koga će trener Ščasny uopće koristiti od standardnih igrača.

Prognoza: Ishod utakmice (reg. dio) tip: 1

Situacija je u ovoj utakmici jasna kao dan pa nema potrebe prognozu objašnjavati uzduž
i poprijeko. Domaćin želi i može, gostima je osiguravanje ostanka u ligi najveći mogući
prioritet i za očekivati je da će trener Teplica izvesti šarenu postavu. Slovan je u dobroj formi,
što posebno pokazuje na domaćem terenu gdje je upisao tri pobjede u tri proljetna nastupa,
a kako je njima Kup praktički jedina nada da iduće sezone vide Europu, treba očekivati da
će trener Šilhavy na travnjak poslati najjaču moguću postavu kako bi osigurao dobar rezultat
uoči uzvratnoga dvoboja.

Pročitajte više