Bio je veliki promašaj Hajduka. Sada je Zlatna kopačka i indijski Superman

Foto: Instagram

BIVŠI napadač Hajduka Dimitrios Diamantakos (31) dobitnik je Zlatne kopačke indijske Super lige. On je u dresu Kerala Blastersa u netom završenoj sezoni postigao 13 golova u 17 utakmica te postao najbolji strijelac lige, a njegova momčad je osnovni dio sezone završila na petom mjestu. U doigravanju za prvaka ispali su u četvrtfinalu, a prvak je postao Mumbay City, koji je u jučerašnjem finalu slavio protiv Mohun Begana 3:1.

Podsjetimo, Diamantakos je u Hajduk stigao u kolovozu 2020. godine iz St. Paulija, za koji je u 51 utakmici postigao 20 golova, a imao je i pet utakmica za reprezentaciju Grčke. Trebao je instantno pojačati napad splitskog kluba. To se nije dogodilo. Grčki napadač za Hajduk je odigrao 30 utakmica i zabio dva gola uz jednu asistenciju. Hajduk ga je nakon dvije godine posudio u izraelski Ashdod, ali je i tamo igrao loše te zabio samo jedan gol. U kolovozu 2022. Diamantakos je otišao u Indiju.

Superman indijskog nogometa

Epizoda u Hajduku bila je daleko od očekivane iako se na početku sve činilo odlično budući da je zabio gol na svom debiju protiv Slaven Belupa. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, postajalo je jasno da je grčki napadač promašaj, a među navijačima se ustalio ironični opis Diamantakosa kao "grčkog boga golova".

U Indiji se snašao odlično. Od dolaska u Kerala Blasterse Diamantakos je nastupio u 44 utakmice, zabio je 28 golova i tome dodao sedam asistencija. Kako se ova sezona bližila kraju, zabijao je sve više i klub mu je u nekoliko utakmica dao čast da nosi traku kapetana. Ozlijedio se uoči doigravanja i to je za Blasterse bio veliki udarac, a kada je postalo jasno da je Grk najbolji strijelac lige, njegov klub mu je zahvalio posebnom objavom na Instagramu, u kojoj su ga pretvorili u indijskog Supermana.

 

Pročitajte više