Kostelić već za vikend na stazi, propušta samo spust: "Deseta operacija još nije isključena"

Foto: Drago Sopta / Cropix

STANJE koljena Ivica Kostelića ipak nije toliko kritično, kao što se dalo zaključiti iz posljednjih izjava najboljeg hrvatskog skijaša. On bi trebao nastupiti već ovaj vikend na superveleslalomu u Val Gardeni.

"Stanje Ivice Kostelića ovog trenutka je isto kao što je bilo prije 10-ak dana ili dva tjedna. Nakon napora u Americi primio je injekciju u koljenu koje se stabiliziralo. On će zbog stanja koljena i planova koji su pred njim, propustiti utrke spusta da ne bi dodatno opteretio koljeno. U Van Gardeni nije imao specijalni rezultat u spustu pa je to odluka koje je spojila ugodno s korisnim jer će ipak dobiti nekoliko dana više za odmor. Slična situacija je bila prije ljeta kada je na treningu isto tako došlo do bolova. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati, na koji način će koljeno reagirati kod vožnje i treninga pa će se odluke donositi nakon toga", rekao je glasnogovornik skijaškog saveza Nenad Eror.

Ipak, unatoč optimizmu iz našeg skijaškog saveza sve se češće spominje nova, deseta Kostelićeva operacija desnog koljena, čak i moguća ugradnja umjetnog meniska.

"Što će biti, to ovog trenutka još ne možemo reći. Liječnička ekipa zajedno s cijelim stožerom prate situaciju s koljenom i odlučivat će se, da tako kažem, iz dana u dan. Nakon Val Gardene, slijede nastupi u Alta Badiji i Madonni Di Campiglio, a iza toga Ivica će se 18. prosinca vratiti u Zagreb, odraditi terapije u Daruvarskim toplicama i napraviti plan za nastupe do kraja godine", istaknuo je Eror.

Ako sve bude prema planu, hrvatski navijači Ivicu će na djelu vidjeti na Snježnoj kraljici, 6. siječnja.

"Za sada sve teče prema planu. Nažalost, uz te bolove koje Ivica ima. Vidjet ćemo kako će se sve razvijati, a donijet će se odluke najbolje za Ivičino zdravlje. Sve drugo je ipak nevažno. Rehabilitacija ide svojim tijekom", rekao je Eror.

U međuvremenu, danas je na operacijskom stolu naš drugi skijaški mušketir Natko Zrnčić Dim, kojem je u Beaver Creeku nastradalo lijevo rame.

"Na operaciju se išlo zbog toga što su doktori preporučili operaciju kako bi se izbjeglo naknadno iskakanje ramena", istaknuo je Eror.

Pročitajte više