Kovač pronašao rješenje: Kreće operacija dovođenja Leovca u reprezentaciju

Foto: Hina

NIKO KOVAČ naslijedio je od svojih prethodnika problematičnu situaciju lijevog bočnog igrača, za kojeg već godinama hrvatska reprezentacija nema ustaljeno i stabilno rješenje. No, čini se da stiže novi čovjek na lijevu stranu nacionalne selekcije.
 
Marin Leovac je, naime privukao pozornost izbornika odličnim igrama u Rijeci od dolaska prošle sezone, a pogotovo na početku ove. Uostalom, odlično ljeto okrunio je prekrasnim pogotkom moldavskom Sheriffu u prvoj utakmici play-offa Europa lige.
 
Jedini problem u ovoj priči je činjenica da Leovac nema hrvatsku putovnicu, unatoč hrvatskom podrijetlu, već samo austrijsku, države u kojoj su mu se odselili roditelji. HNS je stoga pokrenuo proces kojim će Leovac dobiti hrvatsko državljanstvo, takve su zasad neslužbene informacije.
 
Treba vidjeti i kako će u ovoj priči reagirati FIFA i hoće li "amenovati" registraciju Leovca za hrvatsku reprezentaciju. Istina je da je u Rijeci tek od siječnja, ne može se pozivati na dugotrajni boravak u Hrvatskoj, no isto tako se kao olakotna okolnost može uzeti što je državljanstvo Austrije morao uzeti silom prilika.
 
U svakom slučaju, Kovač želi Leovca, a sad treba vidjeti hoće li administracija dopustiti da mu pošalje poziv.

Pročitajte više