Kovačić izravnim isključenjem otežao Interu, Nerazzurri uzeli bod Juventusu

Foto: Guliver Image/Getty Images

JUVENTUS i Inter podijelili su bodove u velikom derbiju igranom u Torinu, u posljednjem susretu 17. kola Serije A. Stara dama je tako sačuvala prednost pred Romom, ali na prvom mjestu sad imaju samo bod prednosti.
 
Domaćini su odlično krenuli u susret, već u petoj minuti Vidal se lijepo oslobodio čuvara i poslao loptu u sredinu, gdje je najspretniji bio Tevez, za 1:0 Juventusa.

Nakon vodstva lider prvenstva se povukao i prepustio inicijativu gostima, no oni su bili bez prave ideje i moći da nešto naprave. Štoviše, bliže je bio Juventus povećanju vodstva, najbliže u 35. minuti kad je Pogba nakon fenomenalnog driblinga izašao pred Handanoviča, koji je zaustavio njegov udarac.

U drugom dijelu vidjeli smo opasniji Inter, pogotovo nakon ulaska pridošlice Podolskog, a rezultat svega bio je izjednačujući pogodak Icardija u 64. minuti. Guarin je poslao jednu dubinsku loptu, a Icardi sjajno prevario istrčalog Buffona za vraćanje stvari na početak.

Do kraja susreta gosti su pokazali želju za potpunim preokretom, imali su i neke opasne pokušaje, ali u 86. minuti presjekao ih je crveni karton Matea Kovačića.
 
Hrvatski veznjak je neoprezno, oštro s dvije noge startao na Švicarca Lichtsteinera i zasluženo zaradio isključenje, svoje prvo od dolaska u Serije A. 

U preostalih nekoliko minuta Inter je izdržao nalete domaćina i uzeo vrijedan bod. Sad se s ukupno 22 boda nalaze na 11. mjestu na tablici

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više