Insajder objavio detalje odlaska hrvatskog reprezentativca u Trabzonspor

Foto: EPA

BORNA BARIŠIĆ (31) na ljeto bi mogao napustiti Glasgow Rangers. Lijevi bočni je ove sezone upisao 32 nastupa, jedan pogodak i šest asistencija za škotski klub, iz kojeg bi mogao otići nakon šest godina. Podsjetimo, Barišić je 2018. napustio Osijek i u transferu vrijednom 2.45 milijuna otišao u Rangers, s kojim je dosad osvojio tri trofeja.

Škotski mediji i turski novinar Emre Sel pisali su da je Barišić blizu prelaska u Trabzonspor, gdje bi igrao s reprezentativnim suigračem Mislavom Oršićem, koji se vratio nakon teške ozljede koljena, a možda i Tonijom Teklićem ako se on vrati s posudbe u Karagumruku.

Talijanski insajder Lorenzo Lepore dodaje nove informacije. Tvrdi da će s Barišićem u Trabzonspor otići i suigrač iz Rangersa, engleski veznjak John Lundstram (30), te bi obojica kao slobodni igrači trebali potpisati dvogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još jednu sezonu. "Vrijeme je da John Lundstram i Borna Barišić potpišu za Trabzonspor", istaknuo je Lepore.

Barišić ima 35 nastupa za hrvatsku reprezentaciju

Barišić se u protekla dva prijelazna roka povezivao s Dinamom s obzirom na to da zagrebački klub jako dugo ima problem s pozicijom lijevog beka. Međutim,  jasno da će ga teško dovesti jer se spominjao i navodni interes Aston Ville, Rome i Nottingham Foresta. Prema trenutnim informacijama, neće završiti ni u jednom od tih klubova, već u turskom prvoligašu.

Barišić je bio i član BSK-a iz Bijelog Brda, Dinama i Lokomotive. U Dinamu je bio kratko 2015. godine i tijekom tog perioda upisao je samo jedan nastup protiv Osijeka (1:1) u domaćem prvenstvu. Ostatak vremena proveo je na posudbi u Lokomotivi.

Za hrvatsku reprezentaciju upisao je 35 nastupa i jedan gol te s njom osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je igrao protiv Japana u osmini finala. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 4.5 milijuna eura.

Transfermarkt: Lundstram vrijedi 6.5 milijuna eura

Lundstram je u karijeri nastupao za Everton, Doncaster, Yeovil Town, Leyton Orient, Blackpool, Scunthorpe United, Oxford United i Sheffield United. U Rangersima je od 2021. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 6.5 milijuna eura.

Pročitajte više