Kranjčar pozivnicu za SP traži u engleskoj drugoj ligi: Redknapp ga doveo treći put u karijeri, u Queens Park Rangers!

Foto: Guliver Image/Getty Images

NIKO KRANJČAR izlaz iz slijepe ulice, u koju mu je karijera upala zadnjih par sezona, potražiti će u Queens Park Rangersu, gdje je 29-godišnji veznjak prešao na jednogodišnju posudbu iz kijevskog Dinama.

Hrvatska je tako ipak imala svog predstavnika u ludom, zadnjem danu ljetnog prijelaznog roka i to zahvaljujući Harryju Redknappu, koji je Kranjčara po treći put u sedam godina doveo u klub kojem je trener.

Podsjećamo, prvi put je to bilo 2006. u Portsmouthu, pa 2009. u Tottenhamu i konačno, noćas, kada ga je privolio na jednogodišnju posudbu u QPR, koji se prošle sezone osramotio zadnjim mjestom u Premiershipu.

Kraj posljednjeg dijela karijere pod Redknappom, Kranjčaru nije ostao u dobrom sjećanju, ali ne krivnjom trenera kojem je bio i ostao ljubimac, nego uzletom Garetha Balea, zbog čega je Kranjčar skliznuo na klupu.

Isti dio inventara najbolje je upoznao i Ukrajini. Iako je Dinamo za njega platio popriličnih 8 milijuna eura, a Niko potpisao na četiri godine, nije se naigrao u Ukrajini, pa je iskoristio prvu priliku za bijeg, a jasno je i zašto.

Štimac mu je, kao i Eduardu, javno poručio kako mora naći klub u kojem će igrati, ako želi ići na SP u Brazilu sljedeće godine.

Championship ipak nije prevelik pad u karijeri, uostalom, radi se o ligi koja je jača, gledanija i isplativija od mnogih elitnih nacionalnih liga. QPR, koji je ispao tri kola prije kraja prošle sezone, nije uspio spasiti Harry Redknapp, koji je momčad preuzeo u studenom prošle godine.

Ali, odlično je počeo sezonu u drugoj ligi: U pet kola ima četiri pobjede i jedan remi, pa zajedno s Blackpoolom dijeli vrh tablice.

Pročitajte više