Kruno Jurčić novi trener Maribora: "Nisam trenerska prostitutka"

Foto: Getty Images/Guliver Image, NK Maribor

SAMO nekoliko sati prije večerašnje utakmice s Krkom, Maribor je doznao ime novog trenera. Klupu preuzima bivši trener Dinama i nekadašnji "vatreni" Kruno Jurčić.

 
Momčad još uvijek privremeno vodi pomoćni trener Saša Gajser nakon što je odstupio Ante Šimundža nakon točno 100 utakmica.

Jurčića će Maribor službeno predstaviti nakon utakmice s Krkom. On je sedmi trener u eri direktora Zlatka Zahoviča i njegov drugi bivši "dinamovac" nakon Ante Čačića.

Kruno Jurčić trenersku karijeru počeo je u Istri 1961, vodio je Slaven Belupo, Dinamo (tri puta) i Lokomotivu.

"Maribor je odabrao novi put, s novim trenerom. Ne treba ga posebno predstavljati, gledali smo ga kako osvaja lovorike. Ima maksimalnu podršku cijelog kluba", rekao je Zahovič potvrdivši kako su htjeli upravo Jurčića i nikog drugog.

Jurčić je na predstavljanju rekao: "Već dugo pratim Maribor, nije mi nepoznat. Upoznao sam i Ljudski vrt još kao igrač, čast mi je i zadovoljstvo što sam dobio priliku na klupi. Moje ambicije su slične klupskim. Želim što prije početi s poslom. Poznajem europski put, pozitivne i negativne strane, vjerujem da ćemo zajedno napraviti veliki posao. Došao sam kako bismo postali prvaci, drugo me ne zanima".

"Želim izbjeći ulogu trenerske prostitutke. S tim nemam problema. Igrao sam na visokom nivou i financijski sam neovisan. Zato imam privilegiju izbora. Neki treneri moraju prihvaćati svaku ponudu i lako se kompromitiraju. Poznajem talentirane trenere kojima se to dogodilo, nisu imali vremena čekati. Kod mene je drugačije. Mislim da je bolje da ne radim ništa nego sve što se nudi", dodao je Jurčić.

Pročitajte više