Lakrdija u Koprivnici razljutila trenere: "Evo zašto nitko ne gleda hrvatski nogomet!"

U SJENI popodnevnih uzbuđenja u "hrvatskoj nogometnoj lakrdiji" ostao je večernji "derbi" Hajduka i Zadra, kojeg su Splićani dobili s 3:0 i skočili na drugo mjesto ljestvice. Predsjednik HNS-a Davor Šuker odabrao je popodnevni derbi Slaven Belupa i Splita u Koprivnici kao mjesto gdje će objelodaniti svoju odluku o izborniku selekcije HNL-a koja će 14. studenog igrati prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske Igora Štimca.

> Hajduk protiv Zadra nastavio seriju i dohvatio drugo mjesto: Bencun i Kiš zabili prvijence!

> Šuker odredio izbornika HNL-a: Ferenčina, Scoria i Mrmić spremaju taktiku za Štimca

> Šokovi u Koprivnici: Split s devetoricom izborio 2:2 kod Slaven Belupa!

U iščekivanju proglašenja Šuker je s tribina pratio derbi i borbu za drugo mjesto ljestvice, no za isto su bili uskraćeni gledatelji koji su skupo platili kako bi u udobnosti doma gledali najbolje što hrvatski nogomet nudi. Umjesto pravog derbija, koji je osim zbog stanja na ljestvici bio zanimljiv i zbog događanja na terenu, gledateljima je ponuđena nebitna i siromašna utakmica Rijeke i Zagreba.

Zašto pravi derbi nije bio na televiziji? "Djeci igrača uzet je kruh!"

Trener Splita Zoran Vulić s ogorčenjem je govorio o utakmici u kojoj je njegova momčad uz dva crvena kartona u prvih pola sata uspjela izboriti 2:2.

"Čudno što ova utakmica nije bila na televiziji. To je kao da igraju Manchester i Liverpool, a vi gledate Reading i Swansea. Igraju dvije momčadi koje se bore za Europu. Mislim da se nogomet igra zbog cijele Hrvatske, ali mislim da ovaj put nogomet nije pobijedio. Tu sam tužan i razočaran, i mislim da ovo nikome nije bilo potrebno", rekao je Vulić.

"Nemam riječi za ovo što sam doživio, u nogometu sam 35 godina. Je li to slučajno ili namjerno, u to neću ulaziti, ali ovo ne vodi ničemu! Prazne su nam tribine, nitko ne gleda hrvatski nogomet, a vi se zapitajte zašto. Mislim da se zna uzrok", dodao je trener Splita i nastavio:

"Djeci naših igrača je uzet kruh! Ovo ne vodi ničemu. Ipak, naše obitelji žive od nogometa, djeca naših igrača žive od nogometa, a njima je uzet kruh".

Koprivnica pljeskala Splićanima, a zviždala domaćima: "Vugrinec mi je rekao da ovo nema smisla"

"Kad mi je Vugrinec rekao da ovako nešto nikome ne treba, da nema smisla, onda mi je to zvijezda vodilja. Vugrineca smatram ekstra poštenim momkom i profesionalcem. Zamolio sam ga na poluvremenu da reagira... Ovaj put mu zbilja čestitam, jer je veliki igrač i profesionalac. Jer, ovo zaista nema smisla, ovo nije bilo za publiku. Ako Slaven Belupo treba ići u Europu, na korektan i pošten način, ja ću mu prvi čestitati. Ali na ovakav način - neću!", rekao je Vulić.

Navijači su s tribina Belupo ispratili zvižducima, a Splićanima je Koprivnica zapljeskala. Roy Ferenčina nije želio komentirati ni suđenje ni ostale događaje izvan terena.

Mršić: Ovima koji kroje naš nogomet, sudit će Bog

Trener Belupa očekivano je proglašen izbornikom selekcije HNL-a, no iako su pojedini mediji najavljivali takav ishod, mnogi će se pitati zašto ta uloga nije dodijeljena npr. Anti Čačiću, Miši Krstičeviću, Stanku Mršiću... Izbor je razljutio Stanka Mršića, trenera koji je na klupi Osijeka prešao 400 utakmica u HNL-u. Za SN rekao: "Ovi ili oni koji su donijeli odluku koju su donijeli jako dobro znaju da na mene ne bi mogli utjecati i forsirati preko mene svoje igrače. Njima, koji kroje naš nogomet po svom, jednog će dana Bog suditi, a valjda i ljudi vide što se i kako radi i zbog toga je i gledatelja na nogometnim stadionima u Hrvatskoj iz dana u dan sve manje".

Pročitajte više