"Ligu milijunaša Dinamu je donio naš čovjek": Portugalci slave Tonela

SVI portugalski sportski mediji na istaknutim mjestima donose vijest kako je upravo njihov igrač zabio gol koji je Dinamu osigurao Ligu prvaka.

A Bola piše: "Nakon što je hrvatski prvak pobijedio slovenskog 2:1 u prvoj utakmici, u uzvratu im je trebao rani gol kako bi suparniku ubili nadu u preokret i prolazak. Upravo to im je omogućio portugalski branič Tonel u 12. minuti, nakon što je Sammir izveo korner, a Čop (koji je također igrao u Portugalu, op.a.)

Čitani sportski dnevnik podsjeća kako je "Zagrebački Dinamo ovom pobjedom osigurao drugi uzastopni nastup u skupini Lige milijunaša, u kojoj su prošle sezone bili posljednji, iza Reala, Lyona i Ajaxa."



O Jogo donosi kako je "Portugalac potvrdio prolazak zagrebačkog Dinama u Ligu prvaka i okončao nade slovenskog Maribora o prolasku."

Ovaj list ističe kako je to bila uspješna večer za Portugalce u Ligi prvaka, za one iz Primeire kao i iz dijaspore: "Osim Brage, kao i Dude i Eliseua iz Malage, još jedan Portugalac se sinoć smijao. Tonel je golom u 12. minuti odlučio susjedski dvoboj."

Record je vijest naslovio "Tonel donio pobjedu Dinamu", a u tekstu piše kako je hrvatski prvak pobjedu iz prve utakmice, potvrdio i u uzvratu play-offa Lige prvaka kod slovenskog Maribora.

"Jedini gol na utakmici djelo je portugalskog braniča Tonela, koji je poentirao nakon kornera u 12. minuti."

Pročitajte više