Maccabi otkazao posljednju utakmicu u ABA ligi: Sljedeće sezone zamijenit će ih Mađari?

REGIONALNA košarkaška liga neće biti odigrana do samog kraja. Utakmica 20. kola između Maccabija i Budućnosti, koja je ranije bila odgođena zbog loših vremenskih uvjeta, neće biti odigrana. No, to neće promijeniti položaj ovih klubova na ljestvici uoči završnog turnira.

Utakmica će biti registrirana s 20-0 za Crnogorce, a Maccabi će morati platiti i 5000 eura kazne. Iz Maccabija su otkazali dvoboj, koji se trebao odigrati sljedeće subote, uz obrazloženje da nisu uspjeli osigurati košarkašima Budućnosti zrakoplovni prijevoz.

Klubovi će se ipak susresti na Final Four turniru u međusobnoj polufinalnoj utakmici 28. do 30. travnja u Tel Avivu. Drugi polufinalni par čine zagrebačka Cedevita i beogradski Partizan.

Budućnost Maccabija u "jadranskoj ligi" i dalje je neizvjesna, a ovaj potez mogao bi biti i najava novog odlaska Izraelaca koji su prije deset godina već napustili natjecanje u koje su se vratili prošlog ljeta.

Predsjednik ABA lige Radovan Lorbek ne vjeruje da će prošlogodišnji finalist Eurolige ostati, iako su potpisali trogodišnji ugovor.

"Kalendar Europe se izmijenio, u Top 16 igrat će se osam utakmica više. Iako smo s klubom u dobrim odnosima, mislim da su male šanse da ostanu", rekao je Lorbek za srpske "Novosti".

Maccabiju je ove sezone poziv s Balkana dobrodošao zbog velikog broja stranaca u momčadi koji zbog ograničenja nisu mogli igrati u nacionalnom prvenstvu, ali su im bili potrebni za natjecanje u Euroligi. Utakmice s Partizanom, Cedevitom i regionalnim klubovima poslužile su im da njihove zvijezde održe dobru formu.

Od ranije je poznato kako će se sljedeće sezone ligi pridružiti i makedonski MZT iz Skopja, a dok se Srbi nadaju pozivnici za svog četvrtog predstavnika, vodstvo lige razmišlja o uključivanju Mađara.

KK Szolnoki Olaj ove je sezone izborio plasman na Final Four Eurochallenge kupa, iz Srbije stižu informacije kako je za njih već spremna pozivnica, ali direktor ABA lige Josip Bilić ne želi voditi rasprave dok se Maccabi konačno ne izjasni.

Pročitajte više