Makedonska legenda optužila hrvatskog stručnjaka: Prodali smo putovnice i nacionalni ponos!

Foto: Getty Images / Guliver image 

MAKEDONIJA je porazom od Islanda (27:25) ostala bez izgleda za plasman u polufinale Europskog prvenstva. Nekim igračima je poraz prilično teško pao, a najiskusniji u ekipi Branislav Angelovski oštro kritizirao je izbornika Ivicu Obrvana.

Igrač rumunjske Constante imao je raznih zamjerki: "Mi smo cijelo prvenstvo odigrali razočaravajuće. Zaista smo jako jeftino prodali nacionalni ponos i veličanstveno peto mjesto osvojeno na posljednjem Europskom prvenstvu. Nepotrebnim dijeljenjem putovnica narušeno je sve što smo gradili. Bog nas je kaznio onime što najviše boli, ozljedom Naumča Mojsovskog.“ 

Nezadovoljan je Angelovski što su prošle godine, uoči EP-a, makedonsko državljanstvo dobili Slovenac Renato Vugrinec iz Metalurga i bivši reprezentativac Srbije Nemanja Pribak iz Vardara. Baš je ulazak Pribaka protiv Islanda posebno zasmetao Anlegovskog: "Ulazak Pribaka potpuno nam je poremetio ritam i odveo nas u poraz. Zaista bih volio da nam netko kaže trpaj golove na srpsko-hrvatskom"

Ova ironična napomena zapravo je potpora iskusnog makedonskog igrača bivšem izborniku Zvonku Šundovskom koji je povikom "trpaj golove" hrabrio igrače, navodi ekipa.mk. Upravo je Šundovski aktualni trener Constante.

Angelovski je ovim izjavama doveo u pitanje svoju budućnost u reprezentaciji, naravno, ako Obrvan ostane njezin izbornik. 

Pročitajte više