Maloča: Nismo se prepali, ali odigrali smo najlošije poluvrijeme u sezoni

Foto: Gulliver Image/ Getty Images

NAKON jučerašnjeg derbija malo tko je imao volje pričati onome što se događalo na travnjaku i o još jednoj pobjedi Dinama, koji je s jučerašnjom pobjedom praktički obe ruke stavio na još jedan naslov prvaka Hrvatske. Ispadi u svečanoj bacili su u drugi plan pobjedu Dinama, tako i poraz Hajduka.

>>> Čop: Dite sam Hajduka, ali dajem sve za Dinamo! Halilović: Gol je za Mulaomerovića! 

Ipak, kapetan bijelih Mario Maloča osvrnuo se i na samu utakmicu:

"Dinamo je zasluženo slavio. Ne znamo što je točno bilo kod tog penala, netko govori da je Milovićeva ruka bila preblizu tijelu, ali nećemo ništa govoriti o suđenju jer smo odigrali jednu jako slabu utakmicu. Pritiskali su nas visoko, nismo mogli uspostaviti našu igru, vezni red nam se malo gubio i onda smo Milović i ja morali voditi igru, a znamo da nije dobro kada stoperi vode igru“, rekao je Maloča.

Igrači Igora Tudora uoči utakmice imali su neke druge planove i zamisli, no već na samom početku sve je krenulo po zlu. Od prvog sučevog zvižduka Dinamo je krenuo agresivno i odmah je nametnuo svoj ritam, kao da oni love Hajduka, a ne obratno. Razlika u kvaliteti je bila drastična.

"Planirali smo ići na pobjedu, ali odigrali smo vjerojatno najlošije prvo poluvrijeme ove sezone i stvarno ne znam što bih rekao. Tužni smo i žalosni, puno smo očekivali od ove utakmice, a na kraju nismo ništa dobili.

Vidljivo je bilo od samog ulaska u utakmicu da su igrači Hajduka pomalo preplašeni i impresionirani suparnikom. Dinamovi igrači su u svakom duelu bili brži, jači i spretniji, te su s lakoćom čuvali rano zarađeno vodstvo i kontrolirali tijek susreta. Hajduk nije bio ni sjena momčadi koja je posljednjih mjeseci u HNL-u ratničkim pristupom lomila svoje suparnike.

"Nismo se prepali, nemamo se koga prepasti, to su igrači kao i mi. Istina puno više zarađuju, ali igra se 10 na 10, ne može se reći ni jednom igraču da nije dao sve od sebe, ali igra se onoliko koliko ti protivnik dozvoli",  zaključio je Maloča.
 

Pročitajte više