Mamićev Dinamo se prerano raduje: Ministarstvo sporta donosi konačnu presudu posluje li klub po zakonu!

Foto: HINA

RJEŠENJE sportske inspekcije pri zagrebačkom gradskom kontrolnom uredu o obustavi postupka protiv Dinama, komentiralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. 

"Ukoliko stranka u postupku podnese žalbu na rješenje Gradskog kontrolnog ureda kojim se obustavlja inspekcijski postupak u Građanskom nogometnom klubu Dinamo, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta će kao drugostupanjsko tijelo donijeti konačnu odluku", stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću MZOS.
 
Podsjećamo, MZOS je u ožujku drugostupanjskim rješenjem donio odluku da se u Dinamu mora ponovo provesti nadzor gradskog kontrolonog ureda u Dinamu. Napominjemo, kako je u slučaju ovog nadzora, spomenuta inspekcija pod ingerencijom Grada Zagreba, a ne Ministarstva. 
 
S obzirom na to da je Bandićev Zagreb u posljednjih 12 godina gradonačelnikovog mandata Mamićevom Dinamu dao oko 250 milijuna kuna, teško je očekivati da jedna od gradskih službi nadzorom utvrdi nezakonito poslovanje kluba kojeg taj isti Grad tako izdašno financira.
 
Tako je nakon ponovno provedenog nadzora, Gradski kontrolni ured sportske inspekcije utvrdio je da Dinamo posluje transparentno i po zakonu, ali konačni sud o tome ipak daje Ministarstvo sporta.

Pročitajte više