Mandžukić: Odgovara mi Simeoneov karakter, dolazak u Atletico bio je odličan potez

Foto: Getty Images/Guliver Image

MARIO MANDŽUKIĆ ponovno se probio na sportske naslovnice, nakon što je u sjajnoj predstavi pomogao Atleticu u demoliranju Reala s 4:0 u prošlom kolu Primere.

Asistencija, jedna "predasistencija", nered koji je radio u veznom redu i obrani Reala, a na kraju je sve okrunio golom, koji je postigao glavom. Vratar Casillas samo pogledom ispratio loptu u mrežu, a Ronaldo i društvo su pognute glave napustili su Vincente Calderon.

"Već je prošlo par dana i normalno da smo sretni što smo nadigrali Real i to nam je dobro za samopouzdanje. Pokazali smo kvalitetu i da možemo igrati protiv najboljih, no već smo okrenuti novim izazovima", izjavio je Mario Mandžukić, trenutno šesti najbolji strijelac Primere sa 11 golova, a ukupno ih je postigao 19 u svim natjecanjima.

"Sa statistikom se nikad nisam zamarao. Želim samo da ekipa u kojoj igram pobjeđuje, a ako mogu i ja tome pomoći i s golovima - naravno da mi je drago, a za za sada je dobro", skromno će Mario.

"Sa Simeoneom se super slažem"

Na terenu Atletico djeluje kao stroj, koji nije uvijek savršen, a koji kad mu staneš na put, ako ima svoj dan - melje sve pred sobom.

"Od prvog dana je tako, trener zna napraviti dobru atmosferu, koja je ovdje prava obiteljska. To se sve vidi na terenu, svi se odlično slažemo, borimo se, agresivni smo i želimo svih 90 minuta dati sve od sebe, a to je jedan od razloga zašto smo tako uspješni", smatra Mandžo.

Kad smo kod trenera, Diego Simeone je i kao igrač bio veliki borac, tvrdoglav, sportski vrlo bezobrazan - baš kao i Mandžukić danas.


"Pa je! Znao sam to kad sam dolazio u Madrid jer je on takav karakter, a bio je takav i kao igrač što meni odgovara. To mi se pokazalo odličnim potezom, stvarno se super slažemo", otkrio je Mandžukić.

U subotu je Cristiano Ronaldo slavio rođendan, a četiri 'poklona' dobio je i od gradskog rivala. Naš je reprezenativac ostao vrlo korektan.

"Neću to ništa komentirati", poručio je.

"Luka nam je potreban i u reprezentaciji"

Luka Modrić, sad je to jasno svima u Kraljevskom klubu, nedostaje - i Real s njim i bez njega ne izgleda isto. Kakva je zdravstvena situacija s Lukom?
 
"Nismo se čuli, vjerojatno je bio na rođendanu. Znam da mu je bolje i da će se vratiti prije od najavljenog. Realu puno fali i oni ga očekuju što prije", odgovara Mandžukić.

U ovom mjesecu vraća se i Liga prvaka u kojoj Atletico igra s Bayerom, a u ožujku Hrvatska s Norveškom nastavlja kvalifikacijski ciklus za EURO.

"Samo da nas zdravlje posluži", poručio je Mandžukić i dodao: "Normalno da u reprezentaciji želimo što manje ozlijeđenih, a vidjet ćemo i hoće li se Luka oporaviti jer i u reprezentaciji ga trebamo sasvim spremnog", rekao je napadač Atletica.

Iako se nije baš lijepo rastao s Bayernom i trenerom Pepom Guardiolom, naš reprezentativac pamti samo sretne dane.

"Imao sam prelijepo razdoblje u Bayernu i ponosno sam nosio taj dres. Bio je sjajan odnos s navijačima i suigračima i ostat će mi zauvijek u sjećanju to vrijeme tamo. Ovo ostalo za mene je gotova priča, sad sam u novom klubu i pokušavam ovdje pisati lijepe priče kao što sam i u Bayernu", zaključio je Mandžukić.

Pročitajte više