Mateša će se boriti za vlast: "Jovanoviću, neću otići! Ne bojimo se DORH-a!"

Foto: HINA

ZLATKO MATEŠA, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, prokomentirao je najavu ministra sporta Željka Jovanovića da će podnijetiti prijavu DORH-u zbog sumnjivog poslovanja HOO-a.

> Teške optužbe za malverzacije, Jovanović prijavljuje DORH-u Matešin olimpijski odbor! Čop za Index: Ja nisam odgovoran 

"Nismo napravili ništa protuzakonito ili što bi dovelo u pitanje trošenje proračunskih prihoda. Duže vrijeme tražimo normalnu suradnju s Ministarstvom sporta, pokušavamo uspostaviti kontakt, ali to nam ne uspijeva. Vidljivo je iz našeg izvješća, a koje Vlada ne prihvaća, nijedna jedina lipa nije otišla negdje drugdje nego sportašima. Nitko nije dobio ništa manje nego što je trebao. To što netko smatra da jedan nacionalni sportski projekt kao što je Sportska TV ne treba podržati, to je njegovo pravo, ali nije nacionalni sportski interes", rekao je Mateša u razgovoru za Soundset.

"Naš sukob s ministrom traje otprilike od njegovog dolaska: od trenutka kad nas nije htio mjesecima primiti i ovo je zapravo sada eskaliralo. Apsolutno ne možemo prihvatiti ni ton ni izričaj ni sadržaj njegove izjave koja možda jest karakteristična za njegove istupe ali je daleko od istine". Kad je riječ o izvješću, ono je rađeno istom metodologijom kao prethodnih godina, rekao je Mateša za Media Servis i naglasio da su svi sportaši koji su novac trebali dobiti novac i dobili.

"Sve te kontrole koje su bile i do sada u HOO-u nisu utvrdile nikakve značajnije propuste u korištenju sredstava", naglasio je predsjednik HOO-a.

"Zašto bih podnio ostavku?"

Predsjednik HOO-a poručio je da ne planira podnijeti ostavku.

"Zašto bih podnio ostavku? Ostavku mogu zatražiti samo članovi skupštine HOO-a. Ja tu nisam važan, važan je hrvatski sport. Oni koji su birali ti mogu smijeniti i predsjednika i bilo koga drugog."

Mateša je najavio da će se Vijeće krovne hrvatske sportske organizacije sastati u 4. studenoga i zauzeti stav o izjavama ministra Jovanovića.

"Već vam sada mogu reći da je većina članova Vijeća apsolutno ogorčena ovakvim istupom, pogotovo tim prijetnjama DORH-om. Mi ne da se ne bojimo nego potpuno otvoreno mogu reći: nek' dođe DORH ili bilo koje drugo tijelo i nek' prekontrolira naše poslovanje - mi protiv toga apsolutno nemamo ništa", zaključio je Mateša.

Pročitajte više