Vrbanović: Nismo razgovarali o Štimčevoj smjeni

Foto: Hina

PORAZ od Belgije na Maksimiru 1:2 nije bolan samo zbog rezultata, već i zbog poraza na tribinama. Belgijci su Hrvatskoj očitali lekciju na terenu i izvan njega, smatra hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović koji je sve pratio s tribina.

"Razočaravajuća igra hrvatske reprezentacije. Belgijski trener, igrači i navijači održali su nam lekciju što se tiče nogometa i ponašanja na stadionu. Ništa, treba zaboraviti ovo što se dogodilo večeras, skupit snage i pobijedit u Škotskoj. Nema druge", rekao je ministar Jovanović nakon susreta.

Šuker: Ništa se spektakularno nije dogodilo, play-off je tu

Davor Šuker bio je miran, iako je on večeras planirao pospremiti milijune pred punim stadionim i čekirati smještaj za Brazil. 

"Utakmica je kakva takva je. Mi koji smo u nogometu znamo dostojanstveno živjeti u pobjedi kao i u porazu. Ništa se spektakularno nije dogodilo, play-off je tu", rekao je Šuker.

"Više o svemu razgovarat ćemo ovih dana. Štimac? Zaista ne bi večeras dalje govorio, detaljnije ćemo sutra".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Vrbanović, izvršni predsjednik, rekao je da razgovora o smjeni Igora Štimca nije ni bilo.

"Poraz je bolan, ali mi ništa nismo izgubili jer smo ionako računali na dodatne kvalifikacije. Nije bilo govora o smjeni izbornika" 

Tomas: Kada je moja generacija igrala odlučujuće utakmice stadion je bio pun, a atmosfera sjajna

Ništa manje razočaran nije bio ni nekadašnji hrvatski reprezentativac Stjepan Tomas.

"Belgijanci su bili bolji, kvalitetntiji i brži. Primili smo lagane golove. Da smo od početka bili ofenzivniji, s više napadača i da je ritam bio kao u posljednjih dvadesetak minuta možda je moglo biti bolje", rekao je.

"Sigurno da ova atmosfera nije ugodna. Kada je moja generacija igrala odlučujuće utakmice stadion je bio pun, atmosfera je bila sjajna. Nažalost danas je sasvim drugačije. Jako mi je žao. No unatoč tome nadam se da će Hrvatska otići na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Mi to zaslužujemo, imamo ekipu", dodao je

Prokomentirao je i zvižduke Igoru Štimcu:"Publika je nezadovoljna. Kad se gubi imaju to za prvo, ali sve će to pasti u vodu kada se kvalificiramo u Brazil. Mislim da sada ne treba vući neke poteze prije dodatnih kvalifikacija. Hrvatska je najjača kada je najpotrebnije".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara