Jovanović objavio rat huliganima: Za vas imamo mjesto u zatvoru, a ne na stadionu!

Foto: HINA

NASILJE koje je jučer zahvatilo Rijeku, za vrijeme i nakon jadranskog derbija Rijeke i Hajduka, šokiralo je hrvatsku javnost. U divljanju navijača na Kantridi lakše je stradalo devet osoba, jedno dijete te trojica policajaca od kojih je jedan zadobio teže tjelesne ozljede.

Maloča pogođen kovanicom u čelo, Nižić dobio bocom u glavu: Policija spašavala igrače i vodstvo Hajduka

> Epilog navijačkog divljanja u Rijeci: Jedan policajac teže ozlijeđen!


Željko Jovanović za Index je najavio što će učiniti da se nemile scene s Kantride nikad više ne ponove. 

"U više navrata isticao sam da huliganima nije mjesto na stadionima i da svi zajedno, od nogometnih klubova preko saveza do policije, pravosuđa i MZOS-a moramo spriječiti manjinu huligana koji stadione koriste za divljačke ispade i ugrožavaju većinu istinskih navijača koji su došli uživati u nogometu. Zabranimo da se uopće približe stadionu. U tom smislu donijeli smo i konkretne odluke, ali očito da u njihovoj provedbi moramo biti svi još odlučniji. Već tijekom sinoćnjih nereda na Kantridi razgovarao sam i s vodstvom Rijeke i Hajduka, kao i predstavnicima riječke policije, a danas sam zajedno s pomoćnikom Skansijem održao i nekoliko sastanaka s gospodinom Miškovićem, predsjednikom Rijeke i Udruge prvoligaša, telefonski razgovarao s ministrom Rankom Ostojićem i ravnateljem policije Dominićem.", poručio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

"Svi smo suglasni - najstroža primjena svih propisa i zakona sa ciljem sprječavanja nasilja i najoštrije kažnjavanje svih počinitelja nasilja, ali i organizatora koji ne odrade posao u cilju sprječavanja iživljavanja huligana na stadionima. Ujutro će na moju inicijativu biti u MZOS održana i prva i odmah izvanredna sjednica novoimenovanog nacionalnog tijela za provedbu Akcijskog plana sprječavanja nasilja u sportu pod predsjedanjem mog pomoćnika Skansija. Uvjeren sam da će poruke i zaključci sastanka biti jasna poruka huliganima - za vas imamo mjesto u zatvoru, a ne na stadionu", za kraj će Jovanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara