Medveščak u Pragu pao u produžetku: Bod donosi Lev u doigravanju?

Foto: Hina

MEDVEŠČAK u posljednjem kolu KHL-a sam odlučuje o svojoj sudbini. Bodom u Pragu protiv Leva (2:1 za domaćina) ostali su šesti na ljestvici i u utorak u Bratislavi će odlučiti hoće li ostati na toj poziciji i u četvrtfinalu opet put Praga, dok bi s porazom vjerojatno pali na sedmo mjesto i u četvrtfinalu bi morali na SKA. To sve vrijedi naravno ako u posljednjem kolu CSKA dobije Dinamo iz Minska. No, daleko je još utorak, piše KHL.hr

Po prvi put ove sezone hokejaši Medveščaka imali su 'domaću atmosferu' na gostovanju. Više od 500 navijača stiglo je zbog Medvjeda u češku metropolu, a pjesma hrvatskih navijača je odjekivala TipSport Arenom. Gostujuća tribina pala je u trans u 11. minuti. Mike Glumac odličnim forecheckom natjerao je domaćeg beka na pogrešku, Hugh Jessiman je opalio iz slota neometan, a Vehanen je uspio samo odbiti pak ravno na palicu Michaelu Ryanu. Cijeli gol je ostao neobranjen, za jubilarni 10. gol američkog napadača.

Nažalost, slavlje nije dugo trajalo. Kapetan Jiri Novotny kaznio je Zagrepčane iz kontre. Mikko Maenpaa savršenim pasom izbacio je bivšeg NHL-ovca solo na Dekanicha, a on je solera zabio...Do kraja prve dionice Medveščak je prijetio s igračem više, ali bez realizacije.

Druga trećina nastavila se u fantastičnom tempu, gledali smo jednu od bržih utakmica u KHL-u, ali mreže se nisu tresle. Nažalost, i suci su progledali par puta domaćinu kroz prste i poštedjeli ih kod isključenja, dok su jednu 'osvetu' Cheechooa odmah kaznili. Kapetan je bio udaren s leđa, ali umjesto da je pretrpio udarac i inertnost suca, on je uzeo pravdu u svoje ruke i ekspresno zaradio isključenje.

U posljednjih 20 minuta Bjorkstrand i Kane su skuhali zicer za pobjedu, Danac je pobjegao u kontru, idealno poslužio suigrača, ali potonji nije pogodio. Posljednje minute osnovnog dijela utakmice pripale su gostima. Lev je stiskao, a predsjednik Medveščaka Damir Gojanovića nije 'mogao' gledati završnicu, odlazio je s leda prema svlačionici.

"Nemam živaca, moramo uzeti bod", rekao je predsjednik zagrebačkih sportskih junaka, a želja mu se ispunila. Veliki bod su odnijeli u Bratislavu, ali pobjeda je ostala u Pragu jer je Thornberg skrenuo dodavanje s plave linije za pobjedu Leva. Pražani su tako potvrdili šesto mjesto...

Pročitajte više