Medvjedi pali kod Lavova: Poraz u prvoj utakmici KHL play-offa

Foto: medvescak.com

MEDVEŠČAK je u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja u KHL-u poražen kod praškog Leva. Medvjede, koji su u doigravanje ušli kao šesta momčad Zapada, na početku konferencijskog četvrtfinala Lavovi su pobijedili 4:3 i poveli 1:0 u seriji.

Dalje ide momčad koja prva stigne do četiri pobjede. Drugi susret je u subotu u Pragu. Prvu domaću utakmicu play-offa Medveščak igra u ponedjeljak, a drugu u utorak.

Utakmica je imala najbolje otvaranje za domaćine: Već u 1. minuti Novotny zabijao za 1:0, a Medveščak izjednačava u 9., nakon sjajne akcije Vescea, Lingleta i Ellisona, posljednji je bio strijelac.
 
Pet minuta poslije, domaćini koriste igrača više: Azevedo ostaje sam pred golomi to je 2:1 za Lev, rezultat s kojim je završena prva trećina.
 
Medvjedi su odlučno ušli u drugi dio i u 29. minuti Foster sjajno zakucava za novo poravnanje gostiju. Do kraja druge trećine Medveščak je bio puno bolji, ali nije iskoristio nekoliko odličnih prilika za prelazak u vodstvo, pa je u posljednjoj trećini stigla kazna. 
 
U 42. minuti Lev po treći put vodi zahvaljujući golčini Vrane, koji je rašlje pogodio skoro s plave crte, a dvije minute kasnije Thornberg sam ispred gola povećava na nedostižnih 4:2.
 
Tri minute prije kraja, Murley nakon gužve pred golom domaćih smanjuje na konačnih 4:3.

Pročitajte više