Medvjedi se oprostili od KHL-a: Lev u Ledenoj izborio polufinale Zapada

Foto: Hina

MEDVEŠČAK je sa 2:3 poražen i u četvrtoj utakmici doigravanja KHL-a. Lev je pomeo zagrebačku momčad u četvrtfinalu Zapada bez izgubljene utakmice i ušao u polufinale.

Lev je u prvoj trećini poveo golovima Jakuba Mataia (5:49) i Mikke Maenpae (15:55). Alan Letang je u 47. minuti vratio nadu, no David Ullstrom je dvije minute kasnije doveo češki sastav do vodstva 3-1. Matt Ellison je u 56. minuti smanjio na 2:3, a potom su 'medvjedi' jurnuli po izjednačenje. U posljednjoj minuti utakmice su imali i dva igrača više, no nisu uspjeli postići gol.

Medveščaku ostaje utjeha kako je najbolji debitant u KHL ligi. 'Medvjedi' su osnovni dio KHL sezone završili na 4. mjestu Divizije Bobrov od ukupno 7 klubova divizije, 6. u Zapadnoj konferenciji od ukupno 14 klubova konferencije i visokom 11. mjestu od ukupno 28 mjesta u cijelom KHL-u. U 54. utakmica skupili su 92 boda, upisali 28 pobjeda, od toga je jedna bila u produžetku i tri nakon izvođenja kaznenih udaraca, te 26 poraza kod kojih su u 12 utakmica uspjeli uhvatiti bod jer se pobjednik odlučivao u produžetku (4) i nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Zanimljivo, Od 27 KHL momčadi samo je njih pet otišlo iz Zagreba s tri boda – Lev Prag - Medveščakov protivnik u konferencijskom četvrtfinalu, Dinamo Riga, Donbas Donjeck te samo dva ruska tima Dinamo Moskva i Salavat Julajev iz Ufe. Svih 5 klubova uspjelo je izboriti doigravanje.

French: Ponosan na momke

Trener Medveščaka Mark French na oproštaju od sezone rekao je: "Sporo smo krenuli u utakmicu, vjerojatno smo osjećali respekt prema Levu zbog prošle utakmice. Primili smo dva gola, a kako je utakmica odmicala, tako smo i mi igrali sve bolje. Ponosan sam na dečke".

"Najveći problem su nam predstavljali powerplayi, nismo ih mogli realizirati, ali ne samo u ovoj utakmici, nego i kroz cijelu seriju. U ovoj utakmici smo imali 5-na-3, ali nismo ga iskoristili i to je utjecalo na rezultat", dodao je French koji nije želio otkriti što je rekao igračima u svlačionici nakon susreta:
 
"Ono što se događa u svlačionici, ostaje u svlačionici, ali znajte da sam ponosan na njih".

Medveščak - Lev Prag 2:3 (0:2, 0:0, 2:1)

 

Pročitajte više