Mikica porazila drugu tenisačicu svijeta: "Ovo je kao da sam osvojila Grand slam"

Foto: Hina

MIRJANA LUČIĆ-BARONI, 121. tenisačica svijeta, senzacionalno je porazila drugu najbolju na svijetu Simonu Halep i prošla u osminu finala US Opena.

U susretu 3. kola Rumunjku je pobijedila sa 7:6 (6), 6:2 nakon sat i 34 minute igre.

Do jedne od najvećih pobjeda u karijeri Lučić-Baroni je stigla velikim preokretom u prvom setu. Naime, u toj je dioonici igre zaostajala 2-5, te Halep imala i set-loptu prije no što je Lučić-Baroni nanizala četiri gema zaredom. U "tie-breaku" je Lučić-Baroni iskoristila treću set-loptu i to zahvaljujući dvostrukoj servis pogreški Halep, da bi u drugom setu naša 32-godišnja igračica potpuno dominirala protiv tenisačice koja je ranije ove godine igrala u finalu Roland Garrosa i polufinalu Wimbledona.

"Ovo je kao da sam osvojila Grand Slam"

"Morala sam biti agresivna u svakom poenu, ali to je moja standardna igra. Srećom, danas sam uspjela odigrati čitav susret na visokoj razini. Znala sam da ako ću konstantno moći igrati ovako, mogu svakoga dobiti. Jako sam ponosna na sebe, ovo je kao da sam osvojila grand slam", izjavila je Lučić-Baroni nakon jedne od najvećih pobjeda u karijeri.

Za Lučić-Baroni ulazak u 4. kolo US Opena najbolji je rezultat na nekom "grand slam" turniru još od Wimbledona 1999. kada je igrala u polufinalu i najbolji rezultat na US Openu u karijeri.


U drugoj polovici 90-ih godina Lučić-Baroni je smatrana najvećim talentom svjetskog tenisa, ali ta očekivanja nije u potpunosti ispunila, najbolji plasman na WTA ljestvici joj je 32. mjesto iz 1998. godine.

Na US Open je stigla kao 121. igračica svijeta, te je nastup na glavnom turniru morala izboriti kroz kvalifikacije, da bi potom svladala 25. nositeljicu, Španjolku Garbine Muguruzu, Izraelku Shahar Peer i drugu igračicu svijeta, Rumunjku Simonu Halep.

U 4. kolu Lučić-Baroni će igrati protiv Talijanke Sare Errani.

Pročitajte više