Mlade Barakude na korak do svjetske medalje: Neću da čujem ´finale prije finala´!

Foto: HVS 

VELIKI uspjeh hrvatskog juniorskog vaterpola! Naša mlada reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva koje se održava u australskom Perthu...


Mladi su vaterpolisti do poluzavršnice stigli bez poraza, u skupini su bili bolji od Australije, Južnoafričke Republike, Kolumbije i Novog Zelanda a u četvrtfinalu su sa uvjerljivih 17:7 svladali vršnjake iz SAD-a. Izabranici Hrvoja Hrestaka, aktualni europski prvaci, u borbu za medalju kreću sutra protiv Italije u 13 sati.

"Vrlo dobro smo otvorili utakmicu, krenuli smo žestoko i nismo se okrenuli, već je bilo 4:0 za nas. Odlična i čvrsta obrana nam je otvarala kontranapad, bili smo bolji u svakom segmentu vaterpolo igre. Amerikanci jednostavno nisu imali rješenja. U jednom trenutku, u drugoj četvrtini, sjetio sam se Londona i OI, kako smo tamo pregazili Amerikance, no sutra je novi dan, ovo ostavljamo iza sebe i krećemo u borbu za medalje. Već sam u ovih nekoliko sati čuo komentare poput "finale prije finala", ali to me ne zanima. Pred nama je teška utakmica protiv jako dobrih Talijana, rekao je izbornik Hrvoje Hrestak.

 

Pročitajte više