Mladi hrvatski vaterpolisti u četvrtfinalu Eura: "Nijanse će odlučiti protiv Mađara"

Foto: HVS

MLADA hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je četvrfinale Europskog prvenstva U-17 koje se igra na Malti.

Pobijedili su reprezentaciju Rusije 8:7 i time osigurali prvo mjesto u skupini. Naši mladi reprezentativci prolazak u polufinale tražit će u sutrašnjoj utakmici protiv pobjednika iz susreta Mađarska - Francuska. U prva dva susreta Hrvatska je pobijedila Srbiju i Bjelorusiju.

"Utakmica je bila teška. Rusija je iznimno težak protivnik no naši su se mladići sjajno borili. Imamo kontinuitet rezultata što je najvažnije. Danas smo slobodni, vjerojatno ćemo u četvrtak igrati protiv Mađarske što će također biti teška utakmica. To su sve izjednačene ekipe i nijanse odlučuju. Atmosfera u reprezentaciji je odlična, zdravstveno stanje je dobro i s nestrpljenjem očekujemo brobu za polufinale", rekao je voditelj tima Boško Lozica.

Za Hrvatsku igraju: Marko Slade, Rino Burić, Ivan Domagoj Zović, Martin Šteković, Nikola Pavličević, Ivo Radetić, Antonio Dužević, Dario Rakovac, Marin Delić, Petar Popović, Domagoj Jajčinović, Loren Fatović i Fran Čubranić. Izbornik reprezentacije je Jakša Buljan, pomoćni trener Željko Gusić, voditelj tima Boško Lozica, a liječnik dr. Ivo Glumčić.

Pročitajte više