Modrić u LA-u dao veliki intervju Marci: Čeka me još puno toga, ali volio bih u Realu završiti karijeru

Foto: Screenshot/Marca

LUKA MODRIĆ priključio se suigračima na pripremama Real Madrida u Los Angelesu uoči nove sezone. Cilj je jasan, obraniti europski i vratiti španjolski naslov prvaka. Kupovinom Jamesa Rodrigueza i Tonija Kroosa, Real je ponovo galaktička velesila iako još ima mjesta za napredak, posebno u obrani. Dolazak Kroosa, s druge strane, mogao bi zabrinuti Modrića koji je dobio jakog i mladog konkurenta, uz to i svježe okrunjenog svjetskog prvaka.

Luka je u opširnom intervjuu za "Marcu" prokomentirao očekivanja u novoj sezoni.

"Dobro sam se odmorio u Hrvatskoj s prijateljima i obitelji. Napunio sam baterije i spreman sam za novu sezonu", rekao je Luka.

Prvo pitanje bilo je o SP-u u Brazilu, tema koju Modrić već danima ne može izbjeći.

"Mislim da smo imali kompliciranu i tešku skupinu. Cilj je bio proći u drugu fazu, ali nismo bili na potrebnoj razini. Trebali smo napasti. Zato smo malo razočarani, ali Meksiko i Brazil bili su bolji od nas".

Čemu se nadaš u novoj sezoni?

"Osobno, nadam se da ću biti zdrav i izbjeći ozljede. Imali smo sjajnu sezonu lani, nadam se da ju možemo ponoviti ili nadmašiti. Imamo nove igrače, jako jako dobre igrače. Očekivanja su u Realu uvijek velika, a dijeli ih cijela momčad. Nadam se da ću i svoju igru odvesti na višu razinu".

O Jamesu i Kroosu...

"Vidio sam kako su igrali na SP-u, bili su najbolji igrači na turniru. Njihov dolazak pokazuje ambicije Reala, to je dobra vijest za sve madridiste koji u ekipi žele vidjeti samo najbolje".

Je li vezni red Reala najbolji u Europi?

"Mislim da imamo jako dobre veznjake. Sretan sam što sam važan dio ekipe, ali teško je to ocijeniti, neka ljudi sude".

"Madrid je uvijek favorit za naslov, u španjolskoj ligi, u Europi, uvjek. Ali moramo igrati dobro kao i prošle sezone. I drugi klubovi su se pojačali, posebno Barcelona i Atletico. Bit će zanimljivo".

Ove sezone Luka i Real mogu uzeti čak šest trofeja. Jesu li zbog toga pod pritiskom ili motivirani?

"Motivirajuće je, naravno. Real želi svaki trofej, bilo bi ih lijepo osvojiti šest, ali bit će jako teško. Ima toliko dobrih momčadi protiv kojih moramo igrati, moramo ići od utakmice do utakmice i vidjeti kamo ćemo stići".

Luka je u lanjskom finalu Lige prvaka asistirao Sergiju Ramosu za izjednačenje i produžetke protiv Atletica, kojeg je Real onda potopio sa 4:1. Na pitanje što mu je tada prolazilo kroz glavu, Luka odgovara:

"Bila je to posljednja šansa u utakmici. Za mene je bilo važno što prije izvesti korner jer je bilo malo vremena do kraja. Pokušao sam loptu ubaciti točno na mjesto, kako smo vježbali na treninzima, uspio sam, a Ramos je odlično zabio. Nakon toga je igrala samo jedna momčad. Bio je to spektakularan trenutak. Nakon pogotka, znao sam da ćemo pobijediti".

Bi li se volio umiroviti u Realu?

"Kada sam stigao u Real, znao sam da sam donio najbolju odluku u karijeri. Bilo je to ostvarenje sna. Nikada mi nije palo na pamet otići. Sretan sam ovdje i moja obitelj također. Bilo bi sjajno ovdje završiti karijeru. Imam želju, ali to ovisi o puno stvari, o klubu i o tome hoću li moći nastaviti igrati na razini potrebnoj za Real. Puno je godina još ispred mene. Vidjet ćemo".

Pitali su ga Španjolci i kako je Lukina supruga reagirala na novu frizuru (nakon finala LP Modrić je ošišao svoju prepoznatljivu dugu kosu).

"Bio sam treće dijete u obitelji. Vanja mi je rekla da sam njen novi sin, jer izgledam puno mlađe", kroz smijeh je rekao Luka.

Pročitajte više