Murray i Britanci stižu u Hrvatsku!

Foto: AFP

U KVALIFIKACIJAMA za Svjetsku skupinu Davis Cupa hrvatskoj reprezentaciji u goste stiže Velika Britanija!  Ždrijeb je jutros održan u Londonu, a Hrvatska je od 13. do 15. rujna domaćin jer je posljednji put s Britancima igrala na njihovom tlu, u Wimbledonu 2007. godine.

Tada su Britanci slavili 4:1, predvođeni Murrayjom i Henmanom. Murray je danas velika prijetnja, drugi je igrač svijeta, ali standardno, jedini u kojeg Otočani polažu nade, kao nekada u Henmana. Murray je naime jedini Britanac među 200 najboljih na svijetu. James Ward je na 217. mjestu, Jamie Baker na 235., i Josh Goodall na 282. mjestu.

Britanaca u Svjetskoj skupini, među 16 najboljih na svijetu, nema od 2008. godine, a ovaj vikend dobili su šansu nakon preokreta protiv Rusije.

Glavno pitanje je hoće li Murray igrati, a prema posljednjim informacijama engleskih medija, on je "unutra". Daily Mail navodi da se Murray već obvezao nastupiti za reprezentaciju u tjednu nakon US Opena.

"Mogli smo bolje proći. Čuo sam da je Murray rekao da će igrati. Informacija nije potvrđena, ali sigurno će ga nagovoriti na sve načine. Britanska reprezentacija s njim i bez njega ne može se uspoređivati", rekao je hrvatski izbornik Željko Krajan, koji će tek razgovarati sa svojim odabranicima pri odabiru podloge.

"Hrvatska je težak suparnik, posebno jer moramo igrati u gostima. Marin Čilić je vrlo jak prvi igrač, ali sve je moguće", rekao je Leon Smith, izbornik Britanaca.

Od Davis Cup reprezentacije, podsjetimo, nedavno se oprostio Ivo Karlović, a uz Marina Čilića bori se Ivan Dodig.

 

Pročitajte više