Nakon remija protiv Hrvatske, Subotić napustio reprezentaciju Srbije

Foto: Getty Images / Guliver image

BRANIČ Borussie iz Dortmunda i srpski nogometni reprezentativac Neven Subotić javno je obznanio svoju odluku kako do kraja kvalifikacijskog ciklusa više neće nastupati u reprezentativnom dresu.

Naime, Subotić je svoju odluku saopćio izborniku Siniši Mihajloviću nakon završetka susreta s Hrvatskom, a kao razlog je naveo svoju želju za individualnim napretkom.

"Razgovarao sam s izbornikom Mihajlovićem i obavijestio ga o mojoj želji da se u narednom periodu posvetim individualnom radu u klubu. Nažalost, neriješenim ishodom utakmice s Hrvatskom izgubili smo teoretske šanse da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo i u ovom trenutku, poslije razgovora s trenerom Borussie Jurgenom Kloppom, i njegovom željom da pojačam individualni rad, zamolio sam izbornika za razumijevanje i zahvalan sam mu na podršci", rekao je Subotić.

Subotić je pojasnio kako si tim činom nije zatvorio vrata reprezentacije, već da će se u sljedećem ciklusu rado odazvati izbornikovu pozivu.

"Ova odluka vrijedi za period do kraja 2013, vjerujem da imamo velik broj kvalitetnih igrača koji zaslužuju mjesto u našoj najboljoj vrsti. S izuzetnom željom i ponosom, a ukoliko izbornik to bude želio, biti ću u sastavu od sljedeće godine, kako za pripremne utakmice, tako i za one kvalifikacijske. Osobno bih volio biti dio te ekipe", naglasio je branič Borussie iz Dortmunda.
 

Pročitajte više