Napeto među frakcijama Boysa: "Uprava Dinama želi izazvati nerede na derbiju"

Foto: Index 

PRITVARANJE braće Mamić uoči početka sezone izazvalo je pregrupiranje i na maksimirskim tribinama koji će nakon mnogo godina opet biti popunjene. Odmah je postalo jasno da za skupinu navijača Dinama bliskih Upravi kluba na tribinama više nema sigurnosti. Od kobne ulične pucnjave suprotstavljene skupine navijača i dalje se svakodnevno napadaju. Atmosfera se dodatno naelektrizirala uoči nedjeljnog derbija. Pred maksimirskim blagajnama duže od sat vremena čekalo se za kupnju ulaznica. Prodaja nije uskraćena čak ni pojedincima koji su lani bili na crnim listama, iako bez sudske presude. No, nezadovoljni su Bad Blue Boysi koji se nakon pet godina bojkota vraćaju na Maksimir. Oni su izdali priopćenje u kojem tvrde da je njihovoj skupini ustupljeno duplo manje ulaznica za donju sjevernu tribinu, zbog kako tvrde, plaćenih i štićenih navijača Uprave kluba.

"Nakon što smo donijeli odluku da se za nedjeljni derbi vratimo na svoju tribinu i svoj stadion, prema našim informacijama Uprava Dinama je na krajnje pokvaren i kukavički način odlučila sabotirati naš povratak i to tako da je gotovo prepolovila broj ulaznica za sjever dolje kako bi središnje sektore tribine prepustila plaćenim navijačima iz tzv. Fan cluba", tvrde Boysi i podsjećaju da je pripadnik te skupine pod optužbom za četiri pokušaja ubojstva. 

Za sve optužuju teško optužuju klub. Smatraju da namjerno žele izazvati sukob frakcija. 

"Iako smo mogli i morali očekivati svakakve igre, ova odluka Uprave je čista provokacija i pokušaj izazivanja nereda kada se zna kakav je odnos BAD BLUE BOYSA i plaćenih navijača Uprave kluba. Iz ovog poteza svatko može vidjeti koliko su zapravo šuplja moraliziranja i licemjerne priče o sigurnosti na stadionima, borbi protiv huliganizma i sl. koje Uprava kluba prodaje godinama.
Nama je potpuno jasno koji je njihov plan, kao i što je njima jasno da je njihovo vrijeme prošlo i svjesni smo kolika odgovornost leži na nama", zaključili su navijači Dinama u priopćenju. 

Dinamo: Očito je netko nešto krivo shvatio 

Reakciju smo zatražili od Dinamove uprave. Kazali su nam da su ulaznice za sjever i dalje u prodaji.

"Očigledno je došlo do nekog nesporazuma. Ulaznice za sjevernu tribinu najnormalnije se prodaju. Provjerili smo to upravo i na blagajnama", tvrde u klubu.

Pročitajte više