Naslov za kraj lude sezone: LA Kingsi u produžetku slomili NY Rangerse

Foto: Hina 

HOKEJAŠI LA Kingsa osvojili su naslov prvaka NHL lige nakon što su u petoj utakmici finala kod kuće nakon dva produžetka slavili protiv New York Rangersa s 3:2, te s ukupnim rezultatom 4:1 osvojili drugi naslov u zadnje tri godine.

Kinsi su obilježili ovogodišnje doigravanje serijom nevjerojatnih obrata po čemu će zasigurno ući u povijest, a do naslova su došli u 15. minuti produžetka kada je branič Alec Martinez zabio gol. U prvoj trećini Kingsi su poveli preko Justina Williamsa, Rangersi su preokrenuli pogocima Chrisa Kreidera i Briana Boylea, a produžetak je donio Marian Gaborik 12 minuta prije kraja utakmice.

Iako su Kingsi slavili u seriji s 4:1, čak tri utakmice su odlučene tek u produžecima, a takvo je bilo i cijelo doigravanje za kalifornijsku momčad, jer su do finala došli s maksimalnim brojem utakmica. LA je u 1. kolu gubio s 0:3 protiv protiv San Jose Sharksa, pa su prošli s 4:3, potom su gubili 2:3 od Anaheim Ducksa, pa opet prošli s 4:3, da bi u sjajnom finalu Zapada s 4-3 eliminirali prvake Chicago Blackhawkse. Rangersi su igrali svoje prvo NHL finale nakon 20 godina.

 

Pročitajte više