Navijači zbog Mamića napali Osijek: Zgadili ste nam uspjeh koji čekamo 20 godina

Foto: 

PREDSJEDNIK Osijeka Ivan Meštrović opravdao se objavom na službenom Facebooku nakon objave fotografije na kojoj Zdravku Mamiću u Maksimiru poklanja dres. Meštrović kaže da je riječ o protokolu te da i on prima dresove od članova uprava u Splitu, Rijeci, Zagrebu... Ipak, nasmiješena slika sa savjetnikom "Maminhom" izazvala je brune reakcije navijača Osijeka. Iako Mamić godinama različitim donacijama pomaže klub iz Slavonije, nisu svi mišljenja da je tako jaka veza Dinama i Osijeka prirodna. Nakon što je Osijek na Facebooku objavio fotografiju predsjednika Meštrovića s Mamićem, navijači su ih zasuli komentarima o izdaji kluba i promoviranju optuženika USKOK-a.

Meštrović je objasnio da stvar protokolarna i uzvratio pitanjem zar da odbije i milijun kuna koje je Osijek na račun Dinamovog plasmana u Ligu prvaka dobio od Uefa-e.

Osječka Kohorta na svom Facebooku odgovara mu da je riječ o odvratnom i sramotnom potezu zbog kojeg im se gadi veseliti pravim sportskim rezultatima kluba, a čekaju ih 20 godina. 

"Sveti dres dali ste osumnjičeniku za najteža djela"

"U trenutcima kada su godinama mučeni navijači Osijeka napokon počeli uživati u rezultatskom uspjehu, ljudi u klubu nisu uspjeli. Sveti dres s isprintanim "maminho" odlučili su pokloniti osumnjičeniku za najteža kaznena djela, osobi koja je simbol svega lošega u hrvatskom nogometu i društvu… Jednom degutantnom fotografijom bačena je ljaga na sve kvalitetno učinjeno do sada. Istinskim navijačima Osijeka u trenutku su uspjeli zgaditi i ugasiti i najmanji tračak vjere u sportski uspjeh koji ovaj grad očajnički čeka gotovo 20 godina"

"Nikakva isprika neće i ne može isprati novo pljuvanje u lice i bacanje kluba deset koraka unatrag. Navijački glas je jasan i bit će u osudi odvratnog poteza za kojeg nema oprosta! Niti u jednom trenutku nikome i nigdje nećemo dopuštati ovakve gnjusne činove i prljanje svetog dresa. To neće dopustiti jedini i najveći vlasnici Kluba, oni koji su ga u gotovo bezizlaznim situacijama održavali na životu i bili njegova jedina snaga, stoga naša reakcija na ovo sramoćenje neće izostati", potpisala je Kohorta. 

Pročitajte više