Nevjerojatan preokret: Kolumbija remijem protiv Čilea osigurala prvi SP nakon 15 godina

Foto: Getty images

REPREZENTACIJA Kolumbije pridružila se Argentini i Brazilu kao sigurnim sudionicima Svjetskog nogometnog prvenstva. Kolumbijci su za matematički potvrdu plasmana trebali bod u dvoboju protiv Čilea, što su nakon dramatičnih događanja u Barranquilli i ostvarili.

Naime, nakon pola sata Čileanci su vodili s čak 3:0. U 19. minuti za goste je zabio Arturo Vidal, tri minute kasnije Alexis Sanchez je povećao vodstvo, da bi u 29. minuti ofenzivac Barcelone postigao svoj drugo gol na susretu.

Sjajni Falcao spasio Kolumbijce

Nevjerojatna serija Čilea ostavila je domaćine potpuno šokirane, a do daha su stigli tek u 66. minuti kada je isključen Carlos Carmina. Tri minute kasnije Gutierrez je smanjio na 1:3, da bi u 75. minuti Radamel Falcao doveo Kolumbiju na samo gol minusa.


U velikoj euforiji koja je nastala na tribinama, Falcao je bljesnuo još jednom šest minuta prije kraja i tako postavio konačnih 3:3, bod koji je Kolumbijce odveo na svjetsku smotru nakon dugih 15 godina

Ekvador i Čile na bod od SP-a, Urugvaj u dodatne kvalfikacije?

Dodajmo kako je u ostalim jučerašnjim utakmicama Ekvador na domaćem terenu svladao Urugvaj s 1:0. Jedini gol na susretu bio je djelo Montera. Venezuela i Paragvaj remizirali su s 1:1, dok je Argentina s 3:1 svladala Paragvaj. Junaak je bio Lavezzi s dva pogotka.

S ovim rezultatima, postalo je jasno kako je Ekvadoru i Čileu u posljednjem susretu dovoljan samo bod u međusobnom susretu. Urugvaj će nakon poraza od Ekvadora morati u dodatne kvalifikacije

Pročitajte više