Nevjerojatni Mandžo: Zabio više golova od Lewandowskog iako je igrao 400 minuta manje

Foto: Guliver Image/Getty Images

DESET kola prije kraja Bundeslige Mario Mandžukić je najbolji strijelac natjecanja. U posljednjem kolu popeo se na vrh ljestvice s dva gola Wolfsburgu, klubu iz kojeg je 2012. godine stigao u Bayern.

Hrvatski napadač zabio je za njemačkog prvaka 16 golova u 22 ovosezonska prvenstvena nastupa. Na travnjaku je proveo 1522 minute što znači da se u strijelce upiše u prosjeku svakih 95 minuta. Uz 16 golova Mandžo ima i šest asistencija.

Borussijin Robert Lewandowski je postigao gol manje. Međutim, napadač koji će od sljedeće sezone biti konkurencija Mandžukiću u Bayernu je na travnjaku ove sezone proveo puno više minuta. Poljak je nastupio u 23 utakmice odigravši 1969 minuta, a gol postiže svaku 131 minutu. Uz to, Lewandowski je zabio četiri gola iz jedanaesterca za razliku od Mandžukića koji je bez gola s bijele točke.

Na 15 golova je i Herthin Adrian Ramos, a dva od 15 golova postigao je iz jedanaesterca. Ramos je i rekorder od prve trojice po broju utakmica i minuta. Odigrao je sve 24 utakmice, a na travnjaku je proveo čak 2113 minuta.

Dobra sezona je i iza Josipa Drmića, napadača koji je u srijedu u dresu švicarske reprezentacije zabio dva gola "svojoj" Hrvatskoj. Drmić je za Nurnberg ove sezone u Bundesligi postigao jedanaest golova i drži osmo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca.

Pročitajte više