Nijemci savjetuju: Kovač mora popraviti disciplinu i stvoriti momčadski duh

Foto: Hina

"MARIO MANDŽUKIĆ je veliki nogometni talent i nesumnjivo velika opasnost pred protivničkim golom, ali napadač Bayerna i hrvatske reprezentacije ima fatalnu naviku dovoditi se u neprilike", piše njemački Tagblatt u tekstu u kojem upozorava na nedisciplinu hrvatskih nogometaša.

"Finale njemačkog kupa protiv Borussije Mandžukić je propustio iz disciplinskih razloga, a propustit će i prvu utakmicu Svjetskog prvenstva protiv Brazila. U dokvalifikacijama protiv Islanda zaradio je crveni karton i zbog toga neće zaigrati na utakmici koju će gledati dvije milijarde ljudi na tv ekranima."

Novinar Gerold Knehr smatra kako neigranje i nedisciplina Mandžukića nisu jedini Kovačev problem. Tu je i Šimunić...

"Još gore je to što će cijelo Svjetsko prvenstvo propustiti 36-godišnji Josip Šimunić koji je zbog fašističkog pozdrava suspendiran na deset utakmica."

"Ja definitivno želim stvoriti red u reprezentaciji", citiraju Nijemci izbornika Niku Kovača, a zatim savjetuju njega i brata Roberta:

"Najveći zadatak braće Kovač, osim što trebaju popraviti disciplinu, je to da razviju momčadski duh od skupine pojedinaca."

Knehr smatra kako će Kovačeva Hrvatska u Brazilu teško ponoviti treće mjesto iz 1998. godine.

"Od Hrvatske se ne očekuje da ponovi SP `98. Tada je Hrvatska predvođena Davorom Šukerom pomela Njemačku s 3:0 i osvojila treće mjesto. Taj sjaj je sada izblijedio i Hrvatska se treba dobro potruditi za drugi krug."

A Mandžukić?

"Njemu je Svjetsko prvenstvo savršena prilika da ostvari dobar transfer jer u Bayernu za njega nema budućnosti."

Pratite nas na Facebooku:

 

Pročitajte više