Norvežani poručuju: Hrvatska može osvojiti Euro!

HRVATSKU reprezentaciju sutra u Oslu čeka posljednja provjera prije Europskog prvenstva. 23 Bilićeva izabranika su 19 sati igra protiv Norveške nakon čega slijedi povratak u Zagreb pa odlazak u Warku na Europsko prvenstvo.

Norvežanima je u skupini s Portugalom i Danskom Euro za dlaku pobjegao. S njima smo posljednji put igrali prijateljsku utakmicu u listopadu prošle godine i pobijedili 2:1 golovima Kranjčara i Mandžukića. Norvežani su prije nekoliko dana igrali protiv Engleske i izgubili s minimalnih 1:0. Poučeni iskustvom, poručuju da je Hrvatska bolja od Engleske.

"Mislim da će to biti teža utakmica od one s Engleskom. To je posljednja utakmica Hrvatske prije Europskog prvenstva i igrat će u najjačem sastavu", rekao je mladi Markus Henriksen, veznjak Rosenborga, prenosi Aftenposten.

Tko je onda bolji, Hrvatska ili Engleska?

"Teško je reći. Engleska može otići daleko, ali ne bih se čudio kada bi Hrvatska osvojila Europsko prvenstvo", rekao je Henriksen, dok je Vadim Demidov, branič Real Sociedada bio jasniji.

"Hrvatska je bolja od Engleza. Igraju manje predvidljivo", kaže Demidov.

Pomoćni trener u reprezentaciji Ola By Rise dobro je proučio Hrvatsku.

"Gledao sam četiri od njihovih posljednjih šest utakmica i Hrvatska je vrlo jaka u napadu. Imaju ofenzivnu zadnju liniju, kreativan vezni red i četiri napadača koji su u vrhu europskog nogometa. Njihova snaga je što mogu promijeniti ritam i eksplodirati kad to od njih ne očekujete", kaže pomoćni trener.

Norveški novinari kao glavne zvijezde navode Luku Modrića, Nikicu Jelavića i Eduarda da Silvu, a napominju i da su Hrvatska i Engleska rame uz rame na Fifinoj ljestvici. Englezi su sedma reprezentacija svijeta, dok su Bilić boysi odmah iza njih.

Pročitajte više