Novi šokovi za Pepa: Reina isključen, Augsburg srušio Bayern

Foto: FC Augsburg, Getty Images/Guliver Image

 

 NOGOMETAŠI Augsburga ostvarili su senzacionalnu pobjedu na Allianz Areni 0:1 protiv novog prvaka Bayerna u 32. kolu Bundeslige.

Bavarci, koji su već potvrdili 25. naslov prvaka prije dva tjedna, umorni i potreseni porazom 3:0 u Barceloni prije tri dana u Ligi prvaka dočekali su Augsburg koji cilja na mjesto u Europi.

Sve je krenulo krivo u 13. minuti kada je Pepe Reina dobio crveni karton zbog rušenja gostujućeg napadača u kaznenom prostoru u situaciji 1 na 1. Pep Guardiola morao je s klupe dići drugog golmana Manuela Neuera, a Augsburg je dobio i jedanaesterac, kojeg je Verhaegh promašio.

S igračem manje, Bayern je ipak dominirao veći dio utakmice, a goste, koji su uputili desetak opasnih udaraca, spašavao je vratar Hitz.

U 71. minuti Bobadilla je na asistenciju Hojbjerga, koji je ušao na poluvremenu, probio Neuera i donio pobjedu Augsburgu. Guardiola odmarao samo Benatiju i Xabija Alonsa, a nakon primljenog gola iz igre je izvadio prve napadače Müllera i Lewandowskog, uveo je Pizarra i Rafinhu, no prvaci nisu uspjeli zabiti gol.

Mönchengladbach preko Bayera do drugog mjesta

Borussia Moenchengladbach je svladala Bayer Leverkusen sa 3:0 i privremeno je skočila na drugo mjesto. Strijelci su bili Max Kruse (50), Patrick Herrmann (81) i Ibrahima Traore (88). Za Leverkusen je hrvatski branič Tin Jedvaj odigrao cijeli susret.

U završnici sezone budi se i Borussia Dortmund, koja je pobijedila Herthu sa 2-0 golovima Neven Subotića (9) i Erika Durma 47.

U Bundesligi je najzanimljivija borba za opstanak, a u subotu je Hannover izvukao samo remi protiv Werdera, bilo je 1-1. U petak je Hamburger SV protiv izravnog konkurenta za ostanak u ligi Freiburga odigrao 1-1, a izjednačujući pogodak za HSV je u 90. minuti postigao Gojko Kačar nakon odbijanca pošto što je gostujući vratar jedva obranio Olićev udarac glavom s pet metara.

U posljednjem susretu subotnjeg programa 32. kola Budeslige Stuttgart je na svom stadionu pobijedio Mainz sa 2-0, a strijelci su bili Daniel Didavi (66) i Filip Kostić (79).

Stuttgart je unatoč pobjedi ostao na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice sa 30 bodova, ali sada ga od zone spasa dijeli jedan bod.

U nedjelju Paderborn igra protiv Wolfsburga.

 

Standings provided by

Pročitajte više