Opet pišu povijest: Jelovčić hat-trickom odveo Hrvatsku na Euro!

Foto: HNS

HRVATSKA futsal reprezentacija plasirala se na Europsko futsal prvenstvo u Belgiji! U dodatnim kvalifikacijama s ukupnih 7:1 igrači Mate Stankovića izbacili su Slovačku!

I druga je pobjeda bila spektakularna. Prvi susret u Bratislavi Hrvatska je dobila s 3:1 uz dva gola Darija Marinovića u samo 16 sekundi. U uzvratu u Dubrovniku Franko Jelovčić zabio je tri gola, Marinović dodao jedan za konačnih 4:0.

Nakon četiri minute igre Jelovčić je zabio za vodstvo Hrvatske. Grcić je u 18. minuti dobio crveni karton. Gosti su pritiskali, uputili više udaraca, ali odnosi snaga promijenili su se u drugom dijelu.

Nakon odmora Jelovčić je u drugoj minuti nastavka pogodio za 2:0! U 35. minuti Dario Marinović zabio je za 3:0 i otklonio svaku sumnju u prolaz na Euro, a u 38. minuti Jelovčić je zabio svoj treći gol na utakmici za veliko slavlje u Gospinom polju.

Hrvatska futsal reprezentacija prvi put u povijesti igrat će na drugom EP-u zaredom. Prije dvije godine je, podsjetimo, nastupila kao domaćin turnira i osvojila četvrto mjesto.

Rumunjska potopila Srbiju, BiH nesretno ispala

Bosna i Hercegovina imala je plasman na EP osiguran minutu i 12 sekundi do kraja uzvratne utakmice u Nizozemskoj. Međutim, pogotkom Mohamed Attaibija za 2:1 i ukupnih 4:3 u dva susreta BiH je ispala. Izabranici Bore Matana nesretno su izgubili, jer su u posljednjim sekundama utakmice propustili dvije prilike za pogodak, koji bi ih odveo na Euro 2014.


Srbija je u uzvratu izgubila od Rumunjske sa nevjerojatnih 2:7, nakon što su na svom terenu slavili sa 2:1.

U ranijoj utakmici Mađarska je pobijedila Ukrajinu sa 5:4, no ispala je zbog manje postignutih golova u gostima. Ukrajinci su prošli s ukupnih 6:6.

Europsko prvenstvo igrat će se u Antwerpenu od 28. siječnja od 8. veljače 2014. godine. Uz domaćina Belgiju, direktno na EP plasirala se Španjolska, aktualni prvak Europe. Pobjednici doigravanja (Rumunjska, Ukrajina, Hrvatska, Nizozemska) natjecat će se i sa najboljima iz kvalifikacijskih grupa, a to su: Italija, Rusija, Slovenija, Portugal, Azerbajdžan i Češka.

Žsrijeb skupina za EP održat će se 4. listopada ove godine.

Hrvatska - Slovačka 4:0 (3:1 iz prve utakmice)


Pročitajte više