Overmars: Murić (još) nije igrač Ajaxa, želi ga cijela Europa

Foto: Screenshot

PREMA informacijama koje su u javnost plasirane s Maksimira, Robert Murić novi je igrač Ajaxa, no u Amsterdamu tvrde kako ništa još nije gotovo.

Mlada Dinamova nada, točnije njegovi roditelji i zastupnici, pripremili su teren za raskid ugovora s "modrima", kojeg je još uvijek maloljetni Murić potpisao bez nazočnosti socijalnog radnika. Ta je činjenica omogućila njegov nagli bijeg iz ruku Zdravka Mamića, koji će umjesto željenih milijuna dobiti tek simboličnu odštetu propisanu od FIFA-e (oko 250 tisuća eura).

Zbog toga je Zdravko Mamić ozbiljnim prijetnjama pokušao zastrašiti Murićevog oca i njegove menadžere Željka Pakasina i Davora Ćurkovića na njihovom sastanku u prosincu. Slučaj je prijavljen policiji, a protiv Mamića je navodno pokrenuta istraga zbog riječi: "Pobit ću vas i iščupati vam grkljan". Indexu je Branko Murić, otac mladog reprezentativca, ispričao kako se s Mamićem nije svađao te kako bi volio da njegov sin ostane u Dinamu, ali i "vidjet ćemo što će biti do ljeta". U javnom pismu je, pak, napisao kako se više ne želi sa svojim sinom osjećati ugroženo u zemlji za koju se borio te najavio rastanak s Mamićevim klubom.

Robert Murić je već početkom tjedna, zbog priznanja trenerima kako odlazi u Ajax, preseljen iz prve momčadi natrag u juniore gdje će čekati 18. rođendan (12. ožujak) kada bi trebao potpisati i službeno ugovor s nizozemskim divom.

U Amsterdamu su, pak, još uvijek oprezni s izjavama. Tehnički direktor Ajaxa Marc Overmars tvrdi da je rano pričati o tome i odbacio navode o Murićevom dolasku na ljeto.

"Želi ga cijela Europa. On je veliki talent, a ostaje bez ugovora i nije potrebno platiti veliku odštetu", rekao je Overmars nizozemskim medijima.

Pročitajte više